Uleiul de ricin. De ce este considerat unul dintre cele mai bune produse pentru pielea ta

Ricinul este un arbust originar din India, iar prima extractie a uleiului a avut loc acum sase mii de ani si tot de atunci este folosit si in terapie, datorita beneficiilor sale.

Uleiul de ricin se extrage din semintele de ricin si este un ulei foarte vascos, galben, dar cu numeroase intrebuintari. Acesta protejeaza pielea si creste elasticitatea sa.

Iata de ce uleiul de ricin este considerat unul dintre cele mai bune produse pentru piele:

In prezent, uleiul de ricin este tot mai des folosit in domeniul cosmetic. Acesta este format din aproape 90% acizi grasi (care stimuleaza producerea de colagen), inclusiv acidul ricinoleic, care da pielii o rezistenta mai mare, ajuta la combaterea impuritatilor si a petelor de varsta.

Uleiul de ricin are proprietatea de a patrunde adanc in zonele profunde ale pielii si de a construi o protectie sanatoasa acesteia. Acest produs este foarte des utilizat  pentru vindecarea ranilor, impotriva acneei si pentru dermatitele bacteriene. De asemenea, uleiul de ricin stimuleaza producerea de colagen, iar daca este aplicat corect, poate reduce si ridurile din zona ochilor. 

Ulei de ricin – Cum se face aplicarea corecta

Utilizat seara, inainte de culcare, uleiul de ricin este extrem de eficient, fiind absorbit de piele foarte repede.

Uleiul de ricin este recomandat sa se aplice prin lovituri usoare (tapotari) pe piele si in cantitati mici. Nu se recomanda masarea cu putere.

Utilizat cu regularitate, uleiul de ricin este eficient in cazul cearcanelor intunecate, a ridurilor și petele pigmentare. In aceste situatii, se recomanda un tratament intens cu ulei de ricin amestecat cu ulei de citrice, 1-2 ori pe zi, timp de 1 saptamana.

Ulei de ricin – Alte indicatii terapeutice pentru pielea ta

-Uleiul de ricin face minuni in cazul lipoamelor. Se unge in fiecare zi zona afectata cu ulei de ricin, timp de 15 minute. Tratamentul dureaza 3-4 saptamani. Vei vedea cum lipoamele incep sa se micsoreze, iar cu timpul ajung sa se resoarba.

-Uleiul de ricin este indicat si in cazul alunitelor (nevi). Se ung nevii cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi, timp de 2-3 luni.

-Uleiul de ricin este recomandat si in cazul negilor. Se pun pe zona afectata comprese cu ulei de ricin, lasand sa actioneze timp de 30 de minute in fiecare zi. Aplicatiile se fac pana cand formatiunile se retrag.

-Uleiul de ricin reprezinta un bun remediu in cazul calcaielor crapate. Acsta are rolul de a hidrata foarte bine pielea, de aceea tratamentul cu acest produs este recomandat impotriva calcaielor uscate si crapate. Tot ce trebuie sa faci este ca seara, inainte de culcare, sa te speli cu apa fierbinte, apoi sa ungi calcaiele cu ulei de ricin. Se lasa sa actioneze pana dimineata. Dupa cateva aplicari, calcaiele devin moi si catifelate. Acest remediu este eficient si in cazul craparii pielii din alte zone si a degeraturilor.

-Uleiul de ricin este eficient in cazul dermatitelor atopice. Totul se datoreaza acidului ricinoleic conținut în ulei.

-Pentru ca uleiul de ricin sa ajute la o curatate profunda a porilor, specialistii recomanda combinarea lui cu alte uleiuri hranitoare (ulei de migdale si ulei de jojoba).

Sursa foto: draxe.com

You may also like...