22.5 C
București
vineri, octombrie 4, 2024

Uleiul de manuka, cel mai puternic impotriva bacteriilor, virusilor si fungiilor

Uleiul de Manuka este net superior tuturor celorlalte soiuri de ulei de arbore de ceai, datorita compozitiei sale unice. Cu proprietatile sale de vindecare, acest ulei contine 30 de ingrediente active diferite, facandu-l extrem de eficient impotriva virusilor, fungiilor si bacteriilor. Acest ulei mai este recunoscut si pentru efectele sale profund calmante, ajutand la reducerea semnificativa a stresului si nervozitatii. Iata ce alte beneficii se mai gasesc in acest super ulei.

Folosit de maori cu secole in urma

Descoperit in 1769 de catre Joseph Banks, botanistul capitanului James Cook, arbustul manuka era deja folosit de secole de maori, populatia indigena a Noii Zeelande. Acestia foloseau frunzele, coaja si semintele pentru tratarea anumitor probleme gingivale sau a unor rani minore. Iar ceaiul din arbustul de manuka era folosit de catre maori pentru afectiunile difestive si stomacale.

Manuka vine din limba maorilor, iar pentru extragerea uleiului se folosesc plante salbatice din zona Noua Zeelanda East Cape. Uleiul are un miros usor de pamant, dar cand este diluat are miros bland, dulce. Uleiul se obtine din frunzele de mirt salbatic ( Leptospermum scoparium ) din Noua Zeelanda si este considerat cel mai pretios ulei de arbore de ceai, datorita efectelor sale superioare antibacteriene si antiinflamatoare.

Cu un parfum cald, bland si numeroase beneficii pentru ingrijirea pielii, uleiul esential de Manuka este un bonus perfect pentru un regim de sanatate si frumusete complet.

Adaugati-l la produsele preferate de ingrijire a pielii pentru a sustine aspectul de piele sanatoasa, neteda si tanara. De asemenea, va puteti bucura de aroma sa dulce prin difuzarea acestuia, adaugandu-l in difuzoare sau masandu-l pe picioare obosite. Manuka include constituenti naturali, precum leptospermona, copaenul si izoleptopsermona.

Constituentii uleiului de Manuka

  • Cineol – functionează foarte bine la raceli. Totusi, aveti grija, continutul cineolic nu trebuie sa fie prea mare, deoarece altfel pot aparea reactii alergice sau iritatii ale pielii. Intotdeauna testati uleiurile esentiale pe o parte mica a pielii. In plus, uleiul de Manuka nu trebuie sa intre in ochi si nu este adecvat pentru utilizare intern;
  • Sesquipterpene – aproximativ 65%, regleaza eliberarea de histamina care joaca un rol major in alergii si stimuleaza productia de feromoni in organism. Mai mult, accelereaza vindecarea ranilor, calmeaza sistemul nervos autonom;
  • Monoterpene – aproximativ 3%, actioneaza ca antiinflamator si pentru imbunatatirea dispozitiei;
  • Triketone – aproximativ 25% , care au efect pozitiv asupra bolilor si infectiilor fungice, stimuland concentrarea totodata;
  • Sesquiterpenoli – aproximativ 5%, cu rol in reglarea substantelor mesager, au efect pozitiv asupra centrului de control al sistemului hormonal, intaresc tesut conjunctiv si vasle limfatice.

Se utilizeaza aplicat direct pe piele sau inhalat in caz de raceli. Este vascos, cu o culoare galbena, pana ma maro-deschis. Este un foarte bun dezinfectant si antiseptic. Este mult mai eficient decat celelalte uleiuri de arbore de ceai impotriva unor bacterii, precum Listeria, Streptococi sau Bacillus. Fiind foarte bine tolerat de piele, uleiul de Manuka poate fi folosit nediluat.

Utilizari ale uleiului de Manuka

O solutie de 0,2% ulei de Manuka poate ucide bacteriile din gura. Astfel, se foloseste cu rezultate excelente pentru cariile dentare si in boala gingiilor. Se foloseste ca ingredient de baza pentru masarea musculaturii in scopul relaxarii sau din cauza inflamatiilor. Este excelent pentru febra si incordare musculara.

Avand efect antiinflamator, acest ulei ajuta in raceli si gripe sau alte boli respiratorii. Proprietatile antimicrobiene il fac excelent ingredient in caz de raceli. Clatirea gurii cu ulei de Manuka poate fi un exercitiu excelent pentru o detoxifiere.

Este adesea folosit in produsele de ingrijire a pielii datorita proprietatilor sale benefice impotriva pielii inrosite, iritate sau mancarimii pielii. Inhiba dermatita cauzata de iradierea razelor UV. A fost demonstrat in diferite studii ca uleiul de Manuka este foarte bun impotriva acneei, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si antibacteriene.

Acest ulei distruge herpesul si bolile fungice. Avand efect antiviral puternic, este un remediu natural extraordinar pentru herpes. In 2006 anumite cercetari au aratat ca a avut rezultate pozitive in infectiile cu candida vaginala.

Uleiul de Manuka este un foarte eficient dezinfectant al ranilor. Puteti sa il puneti pe ranile minore in combinatie cu apa, lapte sau ulei de baza pentru a beneficia de efectul de curatatre si de protectie impotriva bacteriilor.

Folositi pentru a face acasa apa de gura antimicrobiana. Puneti 2-5 picaturi de ulei de Manuka intr-un pahar cu apa, clatiti bine gura si apoi scuipati. Se foloseste dupa spalarea dintilor, de 2 ori pe zi.

Lotiune antifungica pentru zona genitala. Amestecati 5 picaturi de ulei de Manuka cu un emulgator, puneti intr-un vas de 3-5 litri si spalati zona intima cu acest amestec.

Faceti o baie aromaterapeutica cu ulei esential de Manuka pentru urmatoarele afectiuni: raceli, eczeme, mancarime in zona genitala, hemoroizi si alte afectiuni ale pielii. Se pun 5-10 picaturi de ulei intr-o ceasca cu lapte si se adauga la apa de baie de maximum 38 de grade Celsius. Se sta cam 25 de minute in baie.

Vezi si:

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre mierea de Manuka

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole