11.9 C
București
vineri, octombrie 25, 2024

Ulei de castravete, un agent anti-imbatranire folosit din cele mai vechi timpuri

Uluitor, hidratant si protector, acest ulei de castravete ofera numeroase beneficii pentru ingrijirea pielii. Probabil originar din India in urma cu aproximativ 3.000 de ani inainte de a se raspandi in China, castravetii au fost folositi de secole ca ingredient de vindecare si calmant pentru ingrijirea pielii.

Bogat in acid linoleic, vitamina E si alti nutrienti, uleiul din seminte de castravete este un excelent agent antiimbatranire, pastrand bariera protectoare a pielii puternica si imbunatatind fermitatea si elasticitatea. Atat antibacterian, cat si antiinflamator, acest ulei versatil diminueaza semnele imbatranirii, in timp ce promoveaza regenerarea celulara.

Cum este obtinut uleiul din seminte de castravete?

Pentru a obtine uleiul, semintele de castraveti trebuie eliminati din planta inainte de a fi curatate si uscate; apoi, uleiul este derivat printr-un proces de presare la rece si filtrat pentru a produce uleiul de seminte de castravete pur – o solutie de culoare galben clar, cu o aroma proaspata si blanda.

Ce este in uleiul din seminte de castravete care il face atat de benefic pentru piele?

Tocoferoli si tocotrienoli – Uleiul de seminte de castraveti este bogat in tocoferoli si tocotrienoli – compusi organici, solubili in grasimi, care sunt adesea denumiti colectiv „Vitamina E.” Reducand inflamatia si calmand pielea, acesti compusi ajuta la mentinerea tenului nostru suplu si sanatos.

Uleiul de seminte de castraveti contine alfa-tocoferol hidratant si tocoferol gamma (γ), ambele contribuind la protectia impotriva razelor UV si a poluarii mediului in timp ce combate radicalii liberi care duc la riduri si semne de imbatranire. Acest lucru face din acest ulei un remediu excelent dupa plaja, amelioreaza roseata si mancarimea. Uleiul contine, de asemenea, gamma (y) tocotrienol, care are proprietati antioxidante excelente. Patrunzand rapid in piele, gama-tocotrienolii lupta impotriva radicalilor liberi intr-un ritm mult mai rapid decat tocoferolii.

Fitosteroli – Compusi aflati in mod natural in colesterol, care se gasesc in plante (sursele alimentare obisnuite includ ulei vegetal, fasole si nuci), aplicarea topica a fitosterolelor ofera beneficii mari impotriva imbatranirii.

Studiile au aratat ca acesti compusi puternici opresc de fapt incetinirea productiei de colagen care rezulta din expunerea la UV, prevenind astfel deteriorarea pielii din cauza expunerii la soare. In plus, fitosterolele contribuie, de asemenea, la promovarea productiei de colagen nou, contribuind la mentinerea pielii noastre elastice si ferme.

Acizii grasi – Prin stimularea regenerarii celulare, acizii grasi ajuta la mentinerea pielii noastre tinere si sanatoase. Acizii grasi actioneaza ca agenti de garda pentru celulele noastre, pastrand nutrientii si inlaturand bacteriile daunatoare.

Uleiul de seminte de castraveti contine urmatoarele tipuri de acizi grasi:

Acidul linoleic (Omega-6) – Un acid gras esential (EFA) – ceea ce inseamna ca este vital pentru sanatatea omului, dar nu este produs in mod natural in organism – acidul linoleic fortifica bariera pielii, protejandu-ne astfel de daunele UV si poluarea, care poate determina activitatea radicalilor liberi. Uneori, denumita Vitamina F, acidul linoleic are proprietati hidratante si vindecatoare, iar calitatile sale antiinflamatorii ajuta la diminuarea acneei.

Acidul Oleic – Acidul gras oleic etanseaza in umiditate si permite pielii noastre sa retina apa de care are nevoie pentru a ramane hidratata si sanatoasa. Vezi si: Cum aleg si cum pastrez mai mult timp uleiurile esentiale pure?

Acidul palmitic – Acest tip de acid gras poate atenua iritatiile, precum si diverse afectiuni ale pielii, cum ar fi dermatita si eczema. Ridicat in activitate antioxidanta, acidul palmitic are efect anti-imbatranire, diminuand aspectul ridurilor fine.

In afara de acesti acizi grasi, uleiul de seminte de castravete contine si cantitati mai mici de acid linolenic (acid gras esential Omega-3) si acid stearic.

Cum imbunatateste uleiul de castravete pielea si tenul?

  • Reda un aspect diminuat al celor mai fine riduri
  • Calmeaza si reduce acneea
  • Reduce roseata si iritarea pielii
  • Diminueaza posibilele probleme de la arsurile si expunerile solare
  • Da fermitate crescuta si elasticitate pielii

Uleiul esential de castraveti este capabil sa scape de excesul de toxine si de substantele nedorite si nocive din corp. Acest lucru se datoreaza faptului ca castravetele are proprietati anti-reumatice, antioxidante si antiinflamatorii, care incearca sa elimine excesul de lichide, saruri, grasimi, acid uric si uree. Aceasta va ajuta sa va detoxifiati corpul, sa va reglati procesele corporale si sa il feriti de infectii si boli.

Uleiul esential de castraveti este, de asemenea, capabil sa trateze afectiuni inflamatorii, cum ar fi umflarea, roseata, guta si reumatismul datorita acestor proprietati mentionate mai sus.

Mod de utilizare: Puteti inspira uleiul esential de castraveti adaugand 2 picaturi in difuzor sau vaporizator.

Sterolii din castraveti pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Fibrele, magneziul si compusii de potasiu din castraveti pot ajuta la mentinerea nivelului tensiunii arteriale, impiedicandu-i sa traga la niveluri nesanatoase si periculoase.

Ca atare, uleiul esential de castraveti este foarte eficient in mentinerea tensiunii sanguine si a nivelului de colesterol, fara a produce efecte secundare negative care provin din consumul de medicamente.

Mod de utilizare: Impreuna cu consumul de castraveti proaspeti, puteti masa cu ulei esential de castravete diluat pe corp pentru a promova o reglare lina a functiilor organismului.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

3 COMENTARII

  1. […] Mentine tensiunea arteriala. Studiile arata ca aportul mare de potasiu, magneziu si fibre ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la mentinerea acesteia la niveluri normale. Aportul de alimente bogat in aceste complexe la dieta, cum ar fi alimentele cu continut scazut de grasimi, fructele de mare, carnea slaba si pasarile de curte reduc presiunea sistolica cu 5,5 puncte si presiunea diastolica cu 3,0 puncte. Vezi si: Ulei de castravete, un agent anti-imbatranire folosit din cele mai vechi timpuri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole