13.9 C
București
marți, aprilie 30, 2024

Trateaza anemia si beneficiaza de imunitate puternica mancand nuci caju

Caju, Anacardium occidentale, este un arbore vesnic verde care este originar din nord-estul Braziliei si este cultivat in diferite tari tropicale. Caju este produs in principal in Vietnam, India, Nigeria si Coasta de Fildes. Arborele produce fructe comestibile cu nuci care sunt consumate pe scara larga ca hrana. Apartine familiei Anacardiaceae. Arborele este cultivat pe scara larga pentru nucile sale. Nucile caju au un gust delicios si sunt usor disponibile pe piata. Fructul arborelui de caju se numeste mar de caju. Este folosit pentru a spori aroma salatelor si, de asemenea, consumat ca gustare. Este folosit ca ingredient vital in bucatariile asiatice, cum ar fi mancarurile thailandeze si indiene.

30 de grame de caju ofera 157 calorii, 1,47 grame de umiditate, 5,17 grame de proteine, 12,43 grame de grasimi, 0,72 grame de cenusa, 8,56 grame de carbohidrati, 0,9 grame de fibre dietetice totale, 1,68 grame de zaharuri totale, 1,65 grame de zaharoza , 0,01 grame de glucoza, 0,01 grame de fructoza si 6,66 grame de amidon. De asemenea, ofera 0,622 mg de cupru, 168 mg de fosfor, 1,89 mg de fier, 0,469 mg de mangan, 83 mg de magneziu, 0,081 grame de triptofan, 1,64 mg de zinc, 0,31 g de valina, 0,224 g de izoleucina, 0,417 grame de leucina, 0,195 grame de treonina si 0,129 grame de histidina.

Scoartele si frunzele arborelui de caju impreuna cu fructul caju au capacitatea de a contracara germenii, bacteriile, de a preveni diareea, de a creste libidoul, de a reduce glicemia, febra, temperatura corpului si tensiunea arteriala. Nucile de caju sunt usor disponibile in magazinele alimentare din intreaga lume. Este incarcat cu diferiti nutrienti. Contine fier, minerale, fosfor, magneziu, cupru, zinc si mangan. Este bogat in grasimi. Deoarece au o cantitate mare de acizi grasi monosaturati, acesta ajuta la nivelul colesterolului HDL.

Aportul zilnic de nuci de caju in cantitati limitate a oferit beneficii enorme pentru sanatate. Impreuna cu gustul dulce, este plin de vitamine, antioxidanti, electroliti, proteine ​​si minerale, esentiale pentru dezvoltarea sanatoasa si cresterea normala la copii.

Nucile caju au proprietati antidiabetice si pot preveni diabetul de tip 2

Extractul de seminte de caju a prezentat proprietati antidiabetice conform studiilor realizate. S-a evaluat daca extractele de caju ajuta la promovarea insulinei in corp. Produsele arborelui de caju poseda proprietati antiinflamatorii contrare nivelului ridicat de zahar din sange si previn rezistenta insulinei la pacientii diabetici.

Aportul zilnic de nuci ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 si a complicatiilor acestuia. Aportul zilnic de doua maini de nuci ajuta la inlocuirea glucidelor, care este eficienta pentru a controla serul si glicemia la pacientii cu diabet zaharat de tip 2. Nucile caju ajuta la controlul glicemiei si al lipidelor din sange care ajuta la gestionarea diabetului.

Caju este o sursa excelenta de grasimi dietetice, necesara pentru absorbtia vitaminelor D, A, K si E liposolubile, precum si pentru producerea acizilor grasi esentiali pentru coagularea sangelui si dezvoltarea creierului. Include grasimi polinesaturate si grasimi monoinsaturate. Ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau. Aportul ridicat de grasimi saturate ar putea creste colesterolul LDL care duce la afectiuni cardiovasculare, cum ar fi intarirea arterelor si ateroscleroza. Studiile arata ca grasimile nesaturate promoveaza nivelul colesterolului HDL, scad tensiunea arteriala, precum si trigliceridele. Aportul de peste, caju, ulei de canola si ulei de masline ofera grasimi nesaturate sanatoase. Vezi si: Alimente care prelungesc viata si zonele unde oamenii sunt cei mai longevivi

Nucile caju sunt excelente pentru oase si muschi, ajuta in formarea globulelor rosii si amelioreaza simptomele chimioterapiei

Caju este o sursa excelenta de magneziu care este necesara pentru dezvoltarea oaselor, tesuturilor, muschilor si organelor. Mentine presiunea sangelui, functiile nervilor, sistemul imunitar si sanatatea oaselor. Este, de asemenea, implicat in functiile metabolismului; regleaza nivelul zaharului din sange si influenta insulinei. Deficitul de magneziu modifica metabolismul hormonilor si al calciului.

Cercetarile arata ca antioxidanti precum cardanolii, acisul anarcadic si cardolii care se gasesc in caju ajuta la tratarea cancerului si a tumorilor. Astfel, nucile caju fac parte din dieta pacientilor care sufera de cancer.

Nucile caju au o cantitate mare de cupru care ajuta la metabolismul fierului. Sprijina formarea celulelor rosii din sange. Ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si a sistemului imunitar. Este esential pentru mentinerea sistemului osos si nervos. Lipsa cuprului ar putea duce la batai neregulate ale inimii, osteoporoza si anemie.

Caju contine fosfor care este necesar pentru dezvoltarea oaselor si a dintilor. Sustine sinteza proteinelor, absorbtia grasimilor si carbohidratilor de-a lungul conservarii sanatatii celulare.

Trateaza anemia si are numeroase beneficii pentru imunitate

Caju este o sursa buna de fier, alimentara care este esentiala pentru a transporta oxigenul in organism si pentru a ajuta la functionarea sistemului imunitar si a enzimelor. Lipsa de fier in organism duce la anemie, oboseala si sanse crescute de infectii.

Calculii biliari sunt depozitele de fier care se compun din colesterol care se acumuleaza in vezica biliara. Aportul zilnic de caju ajuta la reducerea sanselor de formare a calculilor biliari.

Zincul se gaseste din plin in caju, care are un rol esential in imbunatatirea sistemului imunitar din sinteza proteinelor, infectia microbiana si vindecarea ranilor. In timpul sarcinii, ajuta la cresterea sanatoasa a corpului si mentine starea stabila a corpului.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole