13.6 C
București
duminică, februarie 25, 2024

Top 5 cele mai importante beneficii pentru sanatate ale radacinii de papadie

Pentru unii, papadia este doar o buruiana deranjanta in gradina, dar aceasta are de fapt calitati nebanuite, fiind o hrana excelenta si un bun medicament natural. De exemplu, in medicina populara, radacina de papadie este considerata de multa vreme un bun „tonic hepatic”. 

In top, cele mai importante beneficii ale radacinii de papadie includ capacitatea de a detoxifica ficatul, de a ajuta digestia, de a reduce riscul de cancer si de a trata inflamatia.

Radacina de papadie poate fi gasita fie sub forma de pulbere, in capsule, tinctura sau uscata si transformata in ceai.

Radacina de papadie – Cele mai importante beneficii pentru sanatate

1.Radacina de papadie este un bun detoxifiant pentru ficatul tau

Aceasta este considerata un bun tonic pentru ficat, deoarece este bogata in fier, vitamina A si calciu.

Radacina promoveaza productia crescuta de bila si, in acelasi timp, curata ficatul si vezica biliara.  Studiile moderne sugereaza ca aceasta poate preveni de fapt fibroza hepatica din cauza inhalarii de tetraclorura de carbon. De asemenea, poate ajuta la prevenirea leziunilor hepatice cauzate de alcool.

2.Papadia reduce riscul de aparitie a cancerului

Se stie despre frunzele de papadie ca sunt bogate in antioxidanti si fitonutrienti care combat cancerul, dar si extractul de radacina de papadie si-a demonstrat capacitatea de a induce apoptoza sau moartea celulelor in celulele prostatei si pancreatice. Asadar, capacitatea de a combate cancerul nu este o afirmatie facuta cu usurinta, dar papadia pare sa fie promitatoare, dupa cum arata studiile. Papadia poate incetini cresterea cancerului si poate impiedica raspandirea acestuia.

3.Radacina de papadie reduce inflamatia din organism

O parte din eficacitatea acestei plante in combaterea inflamatiei se datoreaza fitonutrientilor si acizilor grasi esentiali pe care ii contine. Fitonutrientii sunt antioxidanti continuti in mod natural in plante, despre care s-a descoperit ca ofera numeroase beneficii pentru sanatate.

Extern, sub forma de cataplasma/compresa, radacina de papadie are proprietati antiinflamatoare si antipruriginoase, ameliorand leziunile cutanate. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci radacina uscata cu putina apa pana obtii o pasta, apoi sa o aplici local pentru a reduce inflamatiile pielii.

4.Radacina de papadie ajuta digestia

Radacina papadiei are un usor efect laxativ, fiind indicata in digestie. In plus, aceasta este si o sursa bogata de inulina, o fibra prebiotica care este transformata de bacteriile intestinale in acizi grasi cu lant scurt.

5.Radacina plantei imbunatateste sanatatea cardiovasculara

Radacina acestei plante poate ajuta si la scaderea tensiunii arteriale. Aceasta este o sursa buna de fibre si potasiu, care sustine tensiunea arteriala sanatoasa. Totodata, radacina poate ajuta si la controlul nivelului de colesterol, la scaderea trigliceridelor si la mentinerea unui raport sanatos de HDL (colesterolul „bun”) care poate mentine functionarea normala a sistemului cardiovascular.

Vezi si: Tinctura de papadie. Cum se prepara si in ce afectiuni este recomandata

Efecte secundare

Exista persoane care se pot confrunta cu efecte secundare precum iritatie, arsuri la stomac si diaree. In plus, cei care sufera de calculi biliari, leziuni ale rinichilor sau probleme ale vezicii biliare nu ar trebui sa consume radacina de papadie.

O doza prea mare de papadie poate reduce testosteronul la barbati sau poate provoca infertilitate. Totodata, utilizarea ei poate interfera cu absorbtia oricarui medicament curent. Asadar, consultati medicul inainte de a utiliza orice planta.

Vezi si: 10 beneficii ale ceaiului de papadie

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole