Top 4 cele mai utilizate diete de slabit

Un procent foarte mare din populatie ajunge ca la un moment dat in viata sa aiba o problema cu kilogramele in plus si sa apeleze la o dieta alimentara mai mult sau mai putin stricta. Am strans si noi patru dintre cele mai cunoscute diete de slabit si vi le prezentam pe scurt pentru a putea alege in cunostinta de cauza si in functie de nevoi.

Dieta daneza

Dieta daneză este cunoscuta pentru ca dureaza 13 zile si promite o pierdere de 13 kg. Ea mai este numita si dieta spitalului din Copenhaga iar sustinatorii ei spun ca stimuleaza metabolismul astfel ca la sfarsitul perioadei, dupa ce revii la o dieta obisnuita, nu te ingrasi asa cum se intampla in cazul altor diete.

Cu toate astea, trebuie avut in vedere faptul că dieta daneza e foarte restrictiva si nu poate fi urmata decat o data la doi ani. Nici chiar daca urmezi regimul si nu poti duce la capat cele 13 zile nu trebuie sa te apuci din nou de dieta decat dupa 6 luni.

Dieta disociata

O alta dieta foarte cunoscuta este dieta disociată care consta intr-un regim alimentar ce este construit in jurul grupelor alimentare. Marele avantaj al acestei diete consta in faptul ca poti manca oricat atata timp cat te limitezi la o grupa alimentara.

Printre avantajele acestei diete este si faptul ca urmand o alimentatie bazata pe grupe alimentare eviti uneori neplacerile digestive precum constipatia sau diareea si permite stomacului o pauza deoarece proteinele si carbohidratii sunt usor de digerat atunci cand fiecare masa e compusa din singura grupa alimentara.

Dieta disociata promite posibilitatea de a slabi pana la 10 kg in 9 zile.

Dieta Rina

Dieta Rina este si ea foarte cunoscuta si a fost realizata de un sportiv american, insa vine tot din familia dietelor disociate si se bazeaza pe ideea conform careia organismul nostru proceseaza si metabolizeaza intr-un ritm diferit glucidele, proteinele si fibrele. Aceasta dieta combina anumite tipuri de alimente pentru a pierde in greutate si ajuta la imbunatatirea ratei metabolice

Dieta Rina dureaza 90 de zile, timp in care se adopta mai multe cicluri de cate patru zile de alimentatie disociata.

Dieta Dukan

Aceasta dieta a fost inventata de un medic specialist francez si favorizeaza consumul proteinelor in detrimentul lipidelor si glucidelor. Este practic o dieta de tip proteic, insa in acelasi timp este si hipocalorica, obligand organismul sa apeleze la propriile rezerve adipoase pentru ca muschii sa functioneze.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...