10.6 C
București
vineri, aprilie 26, 2024

Top 10 cele mai folosite uleiuri esentiale

Va prezentam azi un top cu cele mai folosite uleiuri esentiale. Acestea se folosesc pentru multe afectiuni. Daca aceste uleiuri nu va lipsesc din casa, puteti sa stati mai linistiti. Iata cele mai folosite uleiuri si intrebuintarile lor.

Cele mai folosite uleiuri esentiale: Lavanda si rozmarinul

Lavanda este printre cele mai frecvent folosite uleiuri esentiale, asta si datorita gamei largi de intrebuintari pe care o detine. Multi aromaterapeuti si nu numai il considera un panaceu universal. Are eficienta mare in special in combaterea durerilor de cap si in vindecarea arsurilor. De asemenea, uleiul de lavanda are actiuni analgezice, antidepresive, antiseptice si antivirale, fiind un tonic general excelent.

Uleiul esential de rozmarin este foarte folosit datorita puterii sale de a intari memoria, fiind un tonic foarte bun pentru pielea capului, promovand circulatia. Rozmarinul este folosit in multe combinatii pentru combaterea matretii, pentru ingrijirea parului, pentru cresterea rapida a lui si pentru o podoaba capilara frumoasa. In plus, are proprietati carminative, alagezice, antiseptice, stimulente si digestive. In traditia orientala, rozmarinul este simbolul iubirii, al prieteniei.

Cele mai folosite uleiuri esentiale: Eucaliptul, de incredere pentru bolile respiratorii

Eucaliptul este printre cele mai folosite uleiuri in lupta cu racelile, gripele si alte afectiuni ale sistemului respirator. Este un antiseptic si expectorant foarte eficient, stimuland sistemul circulator. Se recomanda in tulburarile de ciruclatie, dar si in afectiunile sistemului urogenital. Este foarte bun pentru tratarea oricarui tip de infectie urinara si cistita. Este bun pentru dureri de muschi, articulatii, reducand retentia de apa. Este foarte eficient si pentru oboseala mentala, stimuland capacitatea de concentrare. Induce o stare de optimism. Este bun ca inhalant pentru toate bolilele respiratorii, decongestioneaza nasul si ajuta la eliminarea mucusului.

Eucaliptul se recomanda pentru combaterea astmului, bronsitei, tusei, racelii, gripei, sinuzitei si altor afectiuni ale gatului. Poate reduce ferba, previne raspandirea infectiilor si intareste sistemul imunitar. Este util si in bolile infectioase ale pielii, precum varicela sau rujeola. Mai mult, vindeca herpesul, taieturile si arsurile, fiind excelent si impotriva insectelor. Nu se foloseste la bebelusi si la copiii de varste foarte mici, este foarte puternic. Nu se tine langa medicamentele homeopatice.

Uleiul esential de geraniu este recunoscut pentru folosirea lui in masajele anticelulitice. Are o aroma proaspata, asemanatoare camforului, foarte patrunzatoare. Este excelent antidepresiv, curativ, echilibrant, revigorant. Se recomanda in tratamentul varicelor si hemoroizilor, fiind eficient si in oprirea sangerarii. Stimuleaza sistemul limfatic si urogenital, fiind excelent in perioada menopauzei si sindromul premenstrual.

Geraniul asigura echilibrul hormonal si combate transpiratiile fierbinti. Ajuta la remedierea problemelor de fertilitate. Este eficient si in tratarea afectiunilor legate de anxietate, depresie, tensiune nervoasa. Are un efect euforic si se mai recomanda si in tratarea eczemelor, dermatitelor, arsurilor, bolilor infectioase ale pielii si in cazurile de celulita. De asemenea, este foarte eficient si in tratamentul impotriva paduchilor.

Uleiuri frumos mirositoare si vindecatoare

Uleiul de Ylag-Ylang sau floare florilor, care are o aroma exotica foarte puternica. Se foloseste mai ales pentru tratarea nelinistii, furiei, depresiei. Este puternic sedativ, afrodisiac, antidepresiv. Folosit in masaj, uleiul de ylang-ylang reduce inhibitiile si aprinde pasiunea.

Menta este un ulei comun, folosit mai ales in bai cu abur faciale pentru curatarea tenului acneic, dar si pentru raceli si gripa. Are actiuni analgezice, antispasmodice, tonic nervos, digestive si antiseptice. Este folosit ca tonic general si pentru ajutor in concentrare, atentie, prezenta.

Uleiul de ienupar, denumirea in latina Junlperus communls, are o aroma proaspata, lemnoasa, asemanatoare cu cea de brad. Principalele proprietati ale acestui ulei sunt: antiseptic, diuretic, detoxifiant, tonic al sistemului circulator. Este un excelent detoxifiant si combate cu incredere arterioscleroza. Decongestioneaza sistemul limfatic, stimuleaza circulatia si sistemul digestiv.

Uleiul esential de ienupar este recunoscut pentru ajutorul in combaterea obezitatii datorita eficientei in stimularea eliminarii toxinelor, ajutand si in constipatie si probleme ale stomacului. Este un foarte bun adjuvant in problemele legate de prostata si rinichi. Ajuta si la combaterea artritei, gutei si a altor boli reumatice. Este ideal pentru reducerea starii de epuizare emotionala, eliberand mintea si detoxifiind organismul. Nu se foloseste in timpul sarcinii si nici daca aveti rinichii inflamati.

Un alt ulei popular este si uleiul de lamaie, care ajuta in mod deosebit la masajele anticelulitice si pentru impiedicarea raspandirii infectiilor. In plus, acest ulei invioreaza, stimuleaza, limpezeste mintea si deschide inima. Este foarte placut pentru a fi difuzat pe tot parcursul zilei acasa sau la locul de munca. Are proprietati antireumatice, depurative, diuretice, antiseptice.

Arborele de ceai este un bactericid si fungicid eficient si se foloseste mai ales impotriva ciupercilor, bacteriilor, virusilor, avand efecte antivirale si antiseptice puternice.

Musetelul este o planta foarte placuta la miros, asadar uleiul de musetel este excelent in combaterea stresului, insomniei si a tensiunilor musculare. Are efect sedativ si este excelent pentru relaxare. Are proprietati calmante, dar se foloseste la fel de bine si pentru digestie sau pentru tratarea unor boli ale pielii.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole