4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Tinctura din fructe de soc, remediul cu puternice efecte detoxifiante

Socul este un arbust frecvent intalnit si iubit pentru florile sale din care se prepara minunata socata, insa trebuie sa stiti ca si fructele sale – destul de putin cunoscute – sunt un elixir de sanatate extrem de puternic, iar tinctura din fructe de soc este considerata de fitoterapeuti cel mai puternic detoxifiant.

Fructele de soc au rolul de a mobiliza toxinele din corp si de a favoriza eliminarea lor prin transpiratie, urina si fecale. Astfel, procesul de detoxifiere constituie un pas fundamental in procesul de vindecare, favorizand restabilirea echilibrului natural al organismului si pregatind organismul pentru remediile specifice afectiunii tratate. Tocmai din acest motiv, tinctura din fructe de soc actioneaza intr-o sfera extrem de larga de afectiuni. Iata care sunt acestea:

Tinctura din fructe de soc – Beneficii

Tinctura din fructe de soc are un rol exceptional in bolile de piele, tulburarile de asimilatie si cele endocrine, pana la cancer si bolile psihice.

Iata ce actiuni terapeutice are:

Folosita intern, tinctura aceasta ate actiune de: depurativ foarte puternic, diuretic, laxativ bun (in doze mici), purgativ puternic (in doze medii-mari), antifebril mediu, antiseptic intestinal de intensitate medie (actioneaza in special asupra florei de putrefactie), hipotensiv mediu si stimuleaza refacerea epiteliului renal.

Iata ce indicatii terapeutice are:

-Intoxicatii: se ia o singura doza de soc de 2-3 linguri de tinctura diluate intr-o cana cu apa, iar a doua zi se incepe cu un tratament constand in 3 linguri de preparat luate zilnic. In caz de otravire si intoxicatie grava (pana la sosirea medicului), se provoaca purgatie prin administrarea aceleasi doze de soc de 2-3 linguri de tinctura, diluate in 300 ml de apa. Atentie! Administrarea este contraindicata in toxinfectiile alimentare cu manifestari diareice, precum si persoanelor cu diaree cronica.

-Cancer: aceasta tinctura are rol profilactic si adjuvant, fiind utila mai ales in cazul persoanelor care sufera de constipatie. Se iau 1-2 linguri pe zi, diluate in apa, pe stomacul gol.

-Obezitate: se face o cura cu tinctura de soc. In prima zi se ia o lingurita, in a doua zi se iau 2 lingurite la aceeasi ora si asa mai departe, pana in ziua a saptea, cand se ajunge la 7 lingurite odata. Se mentine aceasta doza timp de 1 luna. Daca in acest timp apare diareea puternica, se iau in completare (sublingual) 2-3 lingurite de pulbere de scoarta de stejar, iar daca persista, atunci se reduce doza sau chiar se intrerupe.

-Adjuvant in insuficienta renala: se administreaza cate o lingurita, de 3-4 ori pe zi, diluand tinctura in apa. Se administreaza pe stomacul gol.

-Tulburari hormonale (aparute din cauza anticonceptionalelor, corticoizilor etc.): tinctura aceasta are efecte exceptionale in afectiunile endocrine care apar corelat cu tratamentul medicamentos abuziv. Se administreaza cate 1/2 – 1 lingura de tinctura diluata in jumatate de pahar de apa dimineata, pe nemancate, si aceeasi doza seara. De asemenea, in cazul chisturilor oavariene (+ ovare polichistice), fibromului uterin si mastozei, cand acestea sunt asociate cu constipatia, acest tratament are o eficienta exceptionala, mai ales daca este asociat cu o cura cu extract de muguri de zmeur, cate 50 de picaturi, de 3 ori pe zi.

-Acnee, psoriazis, sclerodermie, dermatoza alergica, boli de piele rezistente la alte forme de tratament: se tine o cura de 1 luna cu tinctura, administrata in doze progresive, de la 1 la 7 lingurite zilnic. Apoi, se face o pauza de 5-6 zile, dupa care tratamentul se reia pana la disparitia afectiunii tratate.

-Tulburari psihice diverse, sociate cu constipatia: se iau 1-2 linguri de tinctura dimineata pe stomacul gol.

-Reumatism, guta: se administreaza cate o lingurita de tinctura diluata in jumatate de pahar de apa si se ia de 3 ori pe zi, inainte de masa. Cura trebuie urmata 2 luni si se incepe in ultimele saptamani de vara, pentru ca efectele maxime sa fie in luna octombrie- noiembrie, cand acest afectiuni au de obicei manifestari acute.

-Alergie: se administreaza cate o lingurita de tinctura in jumatate de pahar de apa, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, timp de 3 luni, pentru ca procesele de dezintoxicare sa fie cat mai complete. Pe parcursul tratamentului se elimina din alimentatie carnea, zaharul si produsele cu aditivi alimentari.

Tinctura din fructe de soc – Reteta

Intr-un borcan cu capac se combina sucul de fructe proaspete de soc cu o cantitate egala de alcool de 90 grade, dupa care se agita bine pentru omogenizare. Se inchide ermetic si se pastreaza la loc rece si intunecos (are o valabilitate de cel putin 2 ani).

In cazul copiilor cu varste cuprinse intre 10-14 ani, se administreaza jumatate de lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

Tinctura din fructe de soc – Contraindicatii

Aceasta este contraindicata in diaree acuta sau cronica si in colita
de fermentatie.

Atentie, fructele de soc sunt un medicament foarte bun, insa nu este recomandat sa se ingere cantitati mai mari de peste 200-300 g de fructe sau 300 ml de tinctura, deoarece pot aparea anumite simptome de intoxicatie (voma, arsuri la stomac, iritarea gatului, dificultati in respiratie, convulsii).

Vezi si: Dulceata din fructe de soc. Reteta

Vezi si: Murele, fructe de padure excelente pentru creier

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole