Supa pentru creier cu papadie

Supa pentru creier contine ca ingredient de baza papadia, dar si plante care sunt bogate in colina . Iata retea:

  • flori si tulpini de papadie;
  • boabe de fasole si linte;
  • urzici;
  • nuci macinate;
  • orz;
  • seminte de mac si de in;
  • grau incoltit;
  • tigva macerata.

Supa ajuta creierul sa isi mentina acetilcolina

Supa se asezoneaza cu roinita, rozmarin, salvie si cimbru. Aceste ingrediente ajuta creierul sa isi mentina acetilcolina. Nu este neaparat necesar sa se foloseasca toate ingedientele, se folosesc ingredientele care va plac cel mai mult sau combinatia de plante care va place.

Din radacinile prajite de papadie se prepara cafea de papadie, care are acelasi gust cu cafeaua adevarata, doar ca nu are si efectele ei secundare. Frunzele tinere de papadie se pot manca in sendvisuri, salate, ciorbe sau preparate la fel ca frunzele de spanac.

Papadia – sursa importanta de siliciu

Papadia este si o sursa importanta de siliciu, despre care unele studii sugereaza ca ajuta la intarirea oaselor. In plus, mai contine si peste 20 de mii de parti per milion de calciu. Mladitele de papadie contin bor, despre care se stie ca este foarte important pentru conservarea tesuturilor osoase.

Se foloseste cu incredere papadia mai ales in aceste cazuri: probleme de ficat si rinichi, pietre biliare si calculi renali, arterioscleroza, hipertensiune, obezitate. Sucul de papadie a dat rezultate bune si in diabetul incipient, fiind buna in tratamentele pentru hipoglicemie.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...