0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Sucul de varza. Proprietati si beneficii

Inca din Antichitate, varza era considerata un adevarat panaceu, datorita proprietatilor ei uimitoare. Frunzele acestei legume sunt delicioase si pot imbunatati multe probleme de sanatate. Ingerata ca atare, in salata, sub forma de suc proaspat extras sau fiarta inabusit, varza se bucura de virtuti incomparabile in afectiunile cele mai diferite. In articolul de azi vom discuta despre beneficiile sucului de varza.

Sucul de varza – Proprietati si beneficii

-Sucul de varza alba vindeca in chip miraculos ulceratiile duodenale. Singurul neajuns al acestuia consta in faptul ca favorizeaza formarea de gaze. De aceea, el poate fi substituit, cu acelasi succes, de sucul de morcovi, care e si mult mai gustos.

-Sucul de varza curata foarte bine organismul si duce la scaderea in greutate. Formarea gazelor in intestine se explica prin aceea ca sucul de varza provoaca, prin reactii chimice, descompunerea produselor acumulate la acest nivel. In cazul in care, dupa consumul sucului de varza, se formeaza un volum mare de gaze sau apar senzatii neplacute la nivelul tractului digestiv, acestea pot fi consecinte ale unei stari anormale a intestinelor. Astfel, inainte de a consuma o mare cantitate din acest tip de suc, se recomanda curatarea intestinului, prin ingurgitarea zilnica de suc de morcov sau suc de morcov in amestec cu suc de spanac, pe parcursul a 2-3 saptamani si efectuarea unei clisme. De remarcat este faptul ca, atunci cand intestinul este capabil sa asimileze acest suc de varza, acesta din urma actioneaza ca un procedeu ideal de purificare, mai cu seama in cazuri de obezitate.

-Amestecul de sucuri de morcov si varza este un excelent izvor de vitamina C si un mijloc de detoxifiere a organismului, in special in caz de infectii ale gingiilor, generatoare de paradontoze.

-Sucul de varza se utilizeaza si in tumori si constipatii. Cum constipatiile sunt urmate de eruptii cutanate, consumul de suc de varza duce la disparitia acestora. Medicul olandez Rembert Dodens, doctor al imparatilor Germaniei, Maximilian al II-lea si al lui Rudolf, scria in 1557 in lucrarea lui Istoria Plantelor: „Zeama verzei inmoaie pantecele si te scoate afara. Ea curata si vindeca vechile ulcere. Sucul de varza, amestecat cu miere, da un sirop care lecuieste raguseala si tusea…”.

-Sucul de varza proaspata este indicat in gastritele cronice, indeosebi in hipoaciditate, in ulcere gastrice si duodenale, in afectiuni ale ficatului si splinei, in obezitate. Americanul Garnett-Cheney, profesor la Scoala de Medicina din Stanford, a publicat rezultatele pe care sucul de varza i-a permis sa le obtina in ulcerele gastrice. Se pare ca din 65 de cazuri tratate, 62 au fost vindecate in 3 saptamani.

De regula, se consuma cate 1-2 pahare cu suc, de 2-3 ori pe zi, cu 1 ora inainte de masa.

Varza de Bruxelles
Amestecul de suc de varza de Bruxelles cu suc de morcov si cu sucuri de salata si fasole pastai ofera o cantitate de elemente ce permit asimilarea si functionarea corecta a pancreasului. Totodata, s-a observat ca aceste sucuri sunt deosebit de utile in caz de diabet. Totusi, ele isi dovedesc utilitatea in situatia in care se exclud din dieta zaharul si amidonul concentrat, iar intestinele se curata de reziduuri, in mod constant, prin clisme.

-Varza rosie Varza a fost tratata cu un fel de dispret de catre medici„, declara dr. Rogues in 1832. Si totusi este unul dintre cei mai buni antiscorbutici cunoscuti. Contra guturaielor, a catarelor si a laringitelor, dr. Roques recomanda urmatorul tratament: 500 g de suc limpezit de varza rosie, 3 g de sofran, 500 g de miere si de zahar. Se fierbe totul pana se obtine un sirop. Se administreaza cate 1 lingura de supa intr-o ceasca de ceai pectoral, de 3-4 ori pe zi.

Sfat!

Ai rabdare! In cazul reconstructiei sau regenerarii organismului, prin mijloace naturale, este foarte important sa retii ca alimentele pe care le consumi, sub forma de sucuri, pot sa inceapa un proces de curatire a intregului organism. Aceasta perioada poate sa fie uneori insotita de dureri in regiunea corpului in care se realizeaza curatirea, dar nu trebuie sa te gandesti ca sucurile sunt cele care iti fac rau. Din contra, trebuie sa te gandesti ca procesul de vindecare a inceput. Nu trebuie sa te astepti ca acumularea de toxine, care a durat o viata, sa fie eliminata in mod miraculos peste noapte. Este nevoie de timp.

Sursa: Sucuri din legume si fructe, Norman W. Walker – doctor in stiinte

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole