5.2 C
București
marți, decembrie 3, 2024

Sucul de spanac si uimitoarele sale beneficii pentru sanatate

Sanatos si usor digerabil, spanacul este considerat leguma ideala pentru anemici, convalescenti si copii. Spanacul este renumit atat pentru proprietatile sale, cat si pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului datorita aportului de vitamine si minerale. Astfel, includerea lui in dieta zilnica este bine-venita.

Sucul de spanac si rolul lui in prevenirea constipatiei

Spanacul proaspat contine cateva din cele mai rafinate substante organice necesare pentru purificarea, reconstructia si regenerarea tubului intestinal, iar preparat sub forma de suc proaspat si baut cate 2 cani pe zi poate ajuta la inlaturarea celor mai rele forme de constipatie, in cateva zile sau in cateva saptamani.

Din pacate, oamenii folosesc tot mai des laxativele chimice care actioneaza ca un iritant, stimuland muschii intestinelor sa il elimine. Totusi, obisnuinta de a lua laxative creeaza nevoia unor substante iritante din ce in ce mai puternice, iar constipatia nu este vindecata, ci dimpotriva, laxativele duc la o cronicizare a inactivitatii tesuturilor, muschilor si nervilor locali.

Este important de stiut ca dupa expulzarea limfatica a acizilor, toxinelor si otravurilor, organismul sa primeasca o solutie alcalina organica de genul sucurilor de fructe, pentru a preveni astfel deshidratarea inevitabila. In caz contrar, exista riscul repetitiei intregului proces. Toxinele ramase in intestine tind sa fie reabsorbite, ajungand din nou in fluxul de limfa si agravand problema. Pe de alta parte, sucul de spanac vine sa curete eficient si sa ajute la vindecarea intregului tract intestinal, nu doar a colonului.

Sucul de spanac – efect minunat asupra sanatatii orale

Un alt efect remarcabil al sucului de spanac este cel produs asupra dintilor si gingiilor, caz in care previne pioreea (scurgere de puroi.). Aceasta boala este o forma usoara de scorbut (deficit de vitamina C). Ei bine, de mare ajutor in tratarea acestei afectiuni este consumul fructelor si legumelor crude, si mai ales al sucului de morcovi in amestec cu suc de spanac, in cantitati mari.

Sucul de spanac – indicat in nenumarate afectiuni

Alte probleme fiziologice, cum ar fi ulcerele duodenale si stomacale, anemia pernicioasa, convulsiile, degenerarea nervilor, deficitul secretiilor glandelor suprarenale si ale tiroidei, nevritele, artrita, abcesele si basicile, tendinta de a face hemoragii, pierderea vigorii, durerile reumatice si de alta natura, simptomele cardiace, hipo si hipertensiunea, problemele de vedere si durerile de cap, inclusiv migrenele, sunt cauzate de volumul cumulativ al deseurilor acumulate in colon. Toate aceste simptome au la baza deficitul substantelor care abunda in sucul de morcovi si in cel de spanac. Cea mai rapida si mai eficienta cale de a obtine si de a asimila aceste elemente este consumul zilnic a cel putin 500 ml din aceste sucuri. De asemenea, combinatiile spanac-morcovi, spanac-morcov-telina, spanac-creson, in cantitati egale, poseda mari virtuti terapeutice.

Sfat!

Ai rabdare! In cazul reconstructiei sau regenerarii organismului, prin mijloace naturale, este foarte important sa retii ca alimentele pe care le consumi, sub forma de sucuri, pot sa inceapa un proces de curatire a intregului organism. Aceasta perioada poate sa fie uneori insotita de dureri in regiunea corpului in care se realizeaza curatirea, dar nu trebuie sa te gandesti ca sucurile sunt cele care iti fac rau. Din contra, trebuie sa te gandesti ca procesul de vindecare a inceput. Nu trebuie sa te astepti ca acumularea de toxine, care a durat o viata, sa fie eliminata in mod miraculos peste noapte. Este nevoie de timp.

Vezi si: De ce trebuie sa consumi spanac mai des in aceasta primavara

Vezi si: Aceasta pudra are mai multi antioxidanti decat coacazele, mai mult fier decat spanacul si mai multa vitamina A decat morcovii

Sursa: Sucuri din legume si fructe, Norman W. Walker – doctor in stiinte

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole