Sucul de morcovi este recunoscut pentru continutul mare de beta-caroten, care ofera organismului vitamine (A, B, C, D, E, G si K) si mai multe minerale (magneziu, potasiu, calciu, sodiu, fier, fosfor, sulf, siliciu si clor). Totodata, avantajele consumului de suc de morcovi includ o buna sanatate prenatala, vedere, dinti si oase, ficat si unghii, par si piele mai sanatoase, dar si faptul ca ajuta la prevenirea cancerului.
Specialistii spun ca 500 ml suc de morcovi consumat zilnic are o valoare mai mare pentru regenerarea organismului decat 11 kg de tablete de calciu. Preparat intr-un mod adecvat, din morcovi proaspeti, sucul de morcovi ajuta in numeroase afectiuni.
In urma studiilor efectuate la microscop, a fost posibil sa se stabileasca faptul ca molecula de suc de morcovi este analoga moleculei de sange. Astfel, chiar nu este de mirare ca sucul de morcovi s-a dovedit atat de benefic. De asemenea, s-a constatat ca un pahar de suc de morcovi contine intreaga doza zilnica recomandata de vitamine si microelemente. Acestea hranesc organismul si ajuta la reglarea functionarii sistemului nostru imunitar.
Sucul din morcovi – Beneficii pentru sanatate
-Fiind cea mai bogata sursa de vitamina A pe care organismul o poate asimila rapid, sucul de morcovi are ca efect normalizarea intregului organism.
-Ajuta la stimularea poftei de mancare si este adjuvant in cazurile de indigestie.
-Este un bun adjuvant pentru imbunatatirea si intretinerea structurii osoase a dintilor.
-Imbunatateste calitatea laptelui matern, asigurand copilului o hranire vitala suficienta. De asemenea, consumat in timpul sarcinii, sucul de morcovi tinde sa reduca posibilitatea de aparitie a sepsisului pueperal la nastere (o forma foarte grava de septicemie).
-Sucul de morcovi este un distrugator natural in cazul afectiunilor ulceroase si canceroase. Sucul proaspat de morcovi s-a dovedit a fi miracolul secolului, dar pentru un rezultat satisfacator, este indicat sa se elimine din alimentatie orice urme de zahar, amidon si faina.
-Acest suc este rezistent la infectii, actionand cel mai eficient in colaborare cu glandele suprarenale. Sucul de morcovi ajuta la prevenirea infectiilor ochilor si gatului, precum si amigdalelor si sinusurilor, in general ale cailor si organelor respiratorii.
-Protejeaza sistemul nervos central si este neegalat sub aspectul cresterii vigorii si vitalitatii.
-Glandele endocrine, mai ales suprarenale si glandele sexuale, au nevoie de factori nutritivi care se gasesc in sucul de morcovi. Uneori, si sterilitatea este infranta cu ajutorul acestui suc.
-Diferite afectiuni ale pielii (pielea uscata, dermatita etc.) apar din cauza unei deficiente in organism a unora dintre factorii nutritivi continuti in sucul de morcovi. De aceea, este indicat sa bei cat mai des acest suc.
Vezi si: Sucul de spanac si uimitoarele sale beneficii pentru sanatate
Atentie! Acest suc prezinta o pigmentatie distinct portocalie sau galbena si cand este eliminat din organism, provoaca o coloratie a pielii. Totusi, de cate ori apare aceasta coloratie a pielii dupa consumul de sucuri de morcovi sau de alte legume, trebuie sa stii ca este un indiciu ca ficatul beneficiaza de o binemeritata curatire si ca opreste sau impiedica dezintegrarea ficatului.
In functie de starea sanatatii persoanei respective, consumul de suc de morcovi cruzi poate sa dureze pe termen nelimitat, in cantitati rezonabile – de la 500 ml la 3 litri pe zi.
Vezi si: Sucul din morcovi, telina, pastarnac si spanac. Combninatia plina de potasiu
Sfat!
Ai rabdare! In cazul reconstructiei sau regenerarii organismului, prin mijloace naturale, este foarte important sa retii ca alimentele pe care le consumi, sub forma de sucuri, pot sa inceapa un proces de curatire a intregului organism. Aceasta perioada poate sa fie uneori insotita de dureri in regiunea corpului in care se realizeaza curatirea, dar nu trebuie sa te gandesti ca sucurile sunt cele care iti fac rau. Din contra, trebuie sa te gandesti ca procesul de vindecare a inceput. Nu trebuie sa te astepti ca acumularea de toxine, care a durat o viata, sa fie eliminata in mod miraculos peste noapte. Este nevoie de timp.
Sursa: Sucuri din legume si fructe, Norman W. Walker – doctor in stiinte
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] nu trebuie baut niciodata individual, deoarece este mult prea intens. Daca este baut impreuna cu sucul de morcovi, elementele combinate ale celor doua sucuri ajuta la restaurarea tonusului membranelor mucoase ale […]
[…] in faptul ca favorizeaza formarea de gaze. De aceea, el poate fi substituit, cu acelasi succes, de sucul de morcovi, care e si mult mai […]
[…] -Sucul de cartofi este un excelent purificator al sistemului fiziologic uman, devenind si mai benefic daca este combinat cu sucul de morcovi. […]
[…] de castraveti combinat cu suc de morcovi, spanac si salata verde ajuta la cresterea parului. Totul se datoreaza continutului bogat in […]
[…] este combinat cu sucul de morcovi in proportie de unu la patru sau unu la doi (sucul de morcovi fiind preponderent), sucul de ardei […]