23.1 C
București
sâmbătă, aprilie 6, 2024

Spray natural impotriva tantarilor, capuselor si mustelor. Afla reteta sanatoasa

Anotimpul tantarilor si al celorlalte insecte enervante a venit. Indiferent de zona in care locuiti, cateva luni pe an insectele isi fac aparitia si supara pe oricine nu isi ia masuri de precautie. Oricine isi doreste o plimbare in aer liber cat mai placuta, fara insecte suparatoare. Cei mai multi oameni apeleaza la spray-uri comerciale, ce contin substante chimice daunatoare. Prea putini stiu ca oricine isi poate prepara rapid si usor propriul spray anti-insecte.

Spray-urile comerciale pot fi daunatoare pentru organism

Odata cu numarul din ce in ce mai mare de boli si virusi mortali pe care ii poarta tantarii si capusele, protejarea impotriva insectelor a devenit mai necesara. Majoritatea spray-urilor de pe piata contin ingrediente discutabile atunci cand vine vorba de efectul pe care il pot avea asupra sanatatii noastre. Un produs chimic gasit in numerosi repelenti este DEET.

Desi Agentia pentru Protectia Mediului considera ca DEET este sigur daca este folosit corect, un studiu din 2009 a constatat ca DEET poate interfera cu activitatea enzimelor care sunt vitale pentru ca sistemul nervos sa functioneze corect.

Coalitia nationala impotriva utilizarii necorespunzatoare a pesticidelor a declarat: „Avand o expunere in exces la DEET, oamenii pot suferi pierderi de memorie, dureri de cap, slabiciune, oboseala, dureri musculare si articulare, tremurari si lipsa de respiratie.” In cele din urma, orice punem pe corp este absorbit prin piele, inclusiv parfumuri sintetice si alte substante chimice care pot fi gasite in repelentii de insecte.

Vestea buna este ca va puteti crea propriul spray anti insecte netoxic si prietenos pentru copii, care va va proteja familia si chiar animalele de companie de insecte, fara teama ingredientelor daunatoare. Multe uleiuri esentiale functioneaza ca repelenti naturali de insecte.

Uleiul de arbore de ceai este un antiparazitar, capabil sa distruga sau sa suprime cresterea parazitilor precum puricii si capusele. Uleiul esential de Citronella este un mare produs respingator de insecte, iar uleiul esential de lemongrass are proprietati insecticide care ucid insectele si le tin departe.

Uleiul de citronella a fost adesea utilizat ca baza pentru insecticid natural, pe baza de plante. Pentru a pastra insectele departe, aplicati uleiul la fiecare 30-60 de minute. De asemenea, puteti combina mai multe picaturi de ulei de citronella cu ulei de nuca de cocos si  sa utilizati o sticla cu pulverizator pentru a il aplica direct pe piele.

Cand se utilizeaza in aromoterapie, uleiul esential de citronella functioneaza ca un calmant natural al stresului. Astfel, puteti beneficia si de alte efecte extraordinare ale acestui ulei pentru sanatate, in timp ce inlaturati insectele din jur. Uleiul poate ajuta sa va relaxati mintea si sa incurajati un somn mai bun. Incercati sa-l difuzati in dormitor, sa-l pulverizati in aer sau sa va masati pielea inainte de culcare.

Acest ulei esential poate fi folosit pe piele pentru a ajuta la vindecarea dermatitei, muscaturilor de insecte si a infectiilor fungice si, in mod natural, tratarea eczemelor. Cand patrunde in piele, uleiul accelereaza procesul de vindecare si elimina bacteriile, ceea ce il face de asemenea un remediu natural pentru acnee, negi si pete de varsta.

Ingrediente pentru spray-ul anti-insecte

  • Ulei Esential Citronella – Protejeaza impotriva tantarilor si puricilor
  • Ulei Esential de Arbore de Ceai – Protejeaza impotriva puricilor
  • Ulei esential de lamaie – protejeaza impotriva tantarilor si capuselor
  • Apa de hamamelis fara alcool
  • Palnie
  • Sticla cu pulverizator

Instructiuni:

  • Turnati apa de hamamelis intr-un borcan de sticla.
  • Adaugati 15 picaturi de ulei de citronella si 15 picaturi de lemongrass (se pot adauga mai multe).
  • Adaugati 10-12 picaturi de ulei de arbore de ceai.
  • Puneti capacul borcanului si agitati bine.
  • Puneti amestecul intr-o sticla cu pulverizator folosind palnia.
  • Aplicati pe piele cand iesit in aer liber.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole