0.3 C
București
marți, ianuarie 21, 2025

Specialistii in sanatate mentala explica 4 cauze ale anxietatii si cum sa le depasim

Cu modul de viata modern, numarul persoanelor care se confrunta cu anxietate este in continua crestere. Creierul uman pur si simplu nu este capabil sa faca fata unui aflux constant de factori de stres, stimuli si informatii fara odihna.

Majoritatea oamenilor petrec 8 ore la locul de munca, concentrandu-se asupra lucrurilor pe care le fac, fara a-si odihni creierul pentru o secunda. Vezi si articolul Ce este anxietatea si cum ii putem remedia simptomele cu plante medicinale

Dupa ce plecati de la serviciu, mergeti pe strazi zgomotoase si aglomerate si, dupa toate acestea, aveti ocazia sa va relaxati acasa, cel putin cateva ore. In dimineata urmatoare, treceti prin aceleasi lucruri din nou.

Acesta este un moment foarte stresant, iar faptul ca anxietatea este una dintre cele mai frecvente afectiuni mentale astazi arata ca ne confruntam in mod constant cu factorii de stres permanenti.

Din fericire, exista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a scuti simptomele de anxietate. Vom spune cauzele anxietatii si cum sa le depasim.

Specialistii in sanatate mentala explica 4 cauze ale anxietatii si cum sa le depasim – ganduri foarte negre

1. Va ganditi mereu la cel mai rau scenariu pentru orice situatie data. Cand se intampla ceva, oamenii care au anxietate se gandesc mereu la cel mai rau lucru posibil care se poate intampla.

Acest lucru va duce la stres inutil. In majoritatea cazurilor, scenariul ingrozitor pe care l-au avut in mintea lor nu se intampla niciodata. Daca aveti in mod constant ingrijorari cu privire la lucrurile care urmeaza sa se intample, veti evita aceste lucruri cu toata puterea voastra, iar cea mai grava este ca acest lucru va afecteaza negativ mintea.

Solutia: Potrivit lui Alicia Boyes, expert in sanatatea mintala, sentimentul coplesitor este un indiciu pentru a vana erorile de gandire. Daca va simtiti vreodata coplesit de un e-mail, nu uitati sa va spuneti ca exista o sansa de 90% ca reactia sa fie doar un simptom de anxietate.

2. Teama de critica. Persoanele cu anxietate, in special persoanele cu anxietate sociala, au o teama reala fata de opinia altor persoane.

Deci, ei fie sunt oameni plini de bucurie, fie fac totul pentru a evita contactul cu oamenii, astfel incat sa poata evita orice interactiune negativa. Dupa cum se spune mai sus, persoanele cu anxietate se gandesc la scenariul cel mai defavorabil, tot timpul.

Aceasta inseamna ca persoana va incerca sa evite amenintarea perceputa, evitand astfel anxietatea. Dar stilul de viata modern ne face sa facem fata zilnic diferitelor obstacole.

Ne confruntam in mod constant cu oameni care pot declansa un raspuns de anxietate. Cel mai rau lucru este ca persoanele cu anxietate au indoieli cu privire la propria lor munca si sunt prea duri cu ei insisi!

Solutia: Ocazional, este posibil sa primiti un feedback negativ sau o reactie negativa. Dar, intotdeauna amintiti-va ca nu este sfarsitul lumii. Veti invata ceva nou din aceasta greseala. Cand se observa ceva gresit, inseamna ca este mai degraba ceva reparabil decat o catastrofa!

Vezi si Cum sa prepari limonada de lavanda, preparatul care te scapa de anxietate si dureri de cap si Rolul suplimentelor alimentare in prevenirea starilor de anxietate

Specialistii in sanatate mentala explica 4 cauze ale anxietatii si cum sa le depasim – va indoiti de propria persoana

3. Auto-indoiala. Indoiala de sine inseamna a se gandi a doua oara. Persoanele cu anxietate intotdeauna gandesc si regandesc ceea ce sa spuna, ce sa nu spuna, ce sa faca si ce sa nu se faca.

In cele din urma, asta te va innebuni. Indoielile de sine pot sa va preia cu usurinta, in special in cazul in care abilitatile sunt expuse sau va confruntati cu un mare proiect de lucru.

Solutia: Nu va ingrijorati prea mult! Nu uitati sa utilizati iubirea de sine si compasiunea de sine. Faceti tot ce puteti! Intotdeauna pastrati in minte ca sunteti mai tari decat credeti. Faceti o treaba minunata si amintiti-va mereu ca sunteti minunati!

4. Analiza paraliziei. Cu alte cuvinte, va ganditi si reganditi la toate caile pe care le puteti apuca si la rezultatele care ar putea veni pe aceste cai, dar care nu vin niciodata cu o decizie reala. In acest fel, va lipsesc multe oportunitati si cresteti indoiala de sine.

Solutia: Daca aveti o problema, scrieti toate optiunile pe care le aveti pentru aceasta. Scrieti argumentele pro si contra despre acele cai.

Anxietatea poate parea o parte inevitabila a vietii moderne, dar acest lucru nu inseamna ca anxietatea trebuie sa va controleze fiecare gand si actiune.

Aceste metode va vor ajuta sa eliminati „ceata” creata de anxietate si sa obtineti o imagine mai clara despre voi insiva. Nu uitati ca sunteti cel care va controlează mintea, deci sunteti mai puternici decat stiti!

Citeste si:

S-a demonstrat ca aceasta vitamina reduce anxietatea!

Ce este anxietatea depresiva si cum se trateaza

 

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole