9.4 C
București
vineri, octombrie 25, 2024

Siropul de catina. Cum se prepara si ce boli tine la distanta

Siropurile din fructe proaspete contin principii usor de asimilat, fiind bine suportate de organismul nostru, iar unul dintre cele mai cunoscute vitaminizante naturale, recomandat in special in tratarea afectiunilor imunitare si respiratorii, este siropul de catina. 

Cum se prepara siropul de catina – 3 retete sanatoase

Reteta 1:

Pentru a prepara siropul de catina, ai nevoie de: 3 cesti pline cu catina si o ceasca cu miere. Se zdrobesc fructele si apoi se toarna peste ele o ceasca cu miere. Se amesteca si se pastreaza la frigider. In fiecare zi, se ia din acest sirop cate 5 lingurite, pe stomacul gol. Daca racesti frecvent si esti chiar la debutul bolii, se recomanda dublarea cantitatii de sirop de catina, pentru a ajuta sistemul imunitar sa lupte cu virusul.

Reteta 2:

Daca doresti un sirop pe care sa-l consumi pe termen lung, iata ce ai de facut: intr-un litru de apa in care se adauga 350 g zahar brun, se pune la fiert 3 cuisoare si 1 lingurita scortisoara. Cand zaharul s-a dizolvat, se adauga cateva felii de lamaie si 1 kg de boabe de catina. Se lasa sa mai fiarba 10 minute, apoi se adauga in borcane boabele de catina fierte, pana se umplu. Apoi, se indeasa cu o lingura de lemn si se toarna lichidul si se inchid ermetic. Se bea cate o ceasca zilnic, pe stomacul gol.

Reteta 3:

Pentru ca fructele de catina sunt usor amarui si cam neplacute la gust, exista si o reteta cu sirop de catina presat la rece. In acest mod, siropul isi pastreaza nealterate si fara sa se piarda, toate substantele active terapeutic. Iata cum se prepara:

-ai nevoie de 1 kg fructe de catina si o jumatate de kg miere. Este recomandat ca siropul sa fie facut chiar in ziua recoltarii fructelor. Bobitele se curata, se spala si apoi se trec prin storcatorul de fructe, dupa care pulpa ramasa se preseaza cu mana, strecurandu-se printr-un tifon, iar sucul rezultat se adauga celui obtinut anterior.

Acest suc, fara adaos de apa, se introduce intr-un blender, adaugandu-se si mierea. Urmeaza agitarea, care este obligatorie. Din trei in trei ore sucul si mierea se mixeaza timp de cateva minute, iar dupa aproximativ 24 de ore, acesta se pune in sticle, care se inchid ermetic si se pastreaza la rece. Pentru intarirea imunitatii si prevenirea afectiunilor respiratorii se bea o cana pe zi (30 ml sirop, diluat cu 150 ml apa plata), iar pentru tratarea bolilor cronice se ia cate o lingurita de sirop concentrat inainte cu un sfert de ora de cele trei mese principale. Siropul se pastreaza la rece si se poate consuma pana la 2 ani. Acest sirop, fiind un puternic energizant, nu se administreaza niciodata seara, deoarece poate da insomnii.

Sfaturi:

-Este recomandat sa folosesti vase de plastic si linguri/spatule de lemn, pentru a evita oxidarea.

-In varianta cu miere de albine in loc de zahar, siropul este mai bine tolerat de catre copii.

-Resturile ramase de la fructele de catina nu se arunca, ci se pot pune la uscat pentru a face mai apoi ceai din ele.

Ce boli tine la distanta siropul de catina – Indicatii terapeutice

Siropul de catina alunga oboseala, creste imunitatea la bolile care apar la trecerea dintre anotimpuri (guturai si gripa) si grabeste vindecarea. De asemenea, consumul de catina aduce si un plus de vitamine (A, B1, C, E), care stimuleaza pofta de mancare si te reface cand esti in convalescenta. Se face o cura cu sirop de catina, cate o ceasca pe zi, pe stomacul gol.

Siropul de catina te scapa si de tuse. Totodata, cura cu sirop de catina este extrem de eficienta in incetinirea proceselor de imbatranire si prevenire a cancerului, fiind in acelasi timp, tonic general. Trateaza hepatita virala si ciroza, psoriazisul si dereglarile endocrine, fiind un hormon cerebral cu rol vasodilatator, dar si constrictor, implicat in sinteza proteinelor si in reglarea nivelului glucozei din sange.

Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.

Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.

Suc de catina. Ce se intampla daca bei zilnic un pahar de suc

Sursa: sihastriaputnei.ro, lumeacredintei.com

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole