26.2 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

Suc de catina. Ce se intampla daca bei zilnic un pahar de suc

Cu siguranta ati auzit de catina si de beneficiile ei pentru sanatate. Majoritatea medicilor recomanda suc de catina in sezonul rece si de tranzitie, datorita continutului mare de vitamina C care contribuie la cresterea imunitatii.

In mod cert, aceste mici bobite portocalii sunt o adevarata minune pentru organismul nostru si continua sa ne uimeasca, deoarece oamenii de stiinta inca descopera noi intrebuintari ale acestora.

In urma studiilor de specialitate, s-a observat ca sucul de catina este una dintre cele mai puternice surse naturale de vitamina C, drept pentru care se recomanda consumul unui pahar pe zi, dimineata. Un pahar cu suc de catina contine numeroase substante nutritive si trebuie sa inlocuiasca sucurile din comert, pline de zahar si aditivi.

Daca vreti sa aflati ce beneficii ascunde sucul de catina, cititi cateva informatii utile in cele ce urmeaza.

Suc de catina. Beneficii pentru sanatate

-Sucul de catina este eficient in afectiunile sistemului respirator (bronsita cronica, astm etc.)

Daca va confruntati cu aceste probleme, va recomandam cura cu suc de catina. Aceasta are efecte uluitoare si stabile in timp. Tot ce trebuie sa faceti este sa consumati 50-100 ml de suc de catina, timp de 1 luna (daca este prea concentrat, il puteti dilua cu putina apa).

-Sucul de catina te apara de infectiile virale (herpes, cu hepatita virala A, B sau C, cu HIV etc.)

Sucul nu va actiona in mod direct asupra virusilor, ci actioneaza prin stimularea sistemului imunitar, in mod gradat. Se recomanda consumul unui pahar cu suc de catina pe zi, timp de cel putin 1 luna.

-Sucul de catina este recomandat copiilor cu rahitism, distrofici sau foarte sensibili la boli

Se administreaza zilnic, cate 6 lingurite din amestecul in parti egale a sucului de fructe cu decoctul de tulpini de catina.

-Sucul de catina este utilizat cu succes in hepatita acuta/cronica si ciroza in faze incipiente

Se bea cate un pahar pe zi, in cure de minim 2 luni.

-Sucul de catina are rolul de a preveni bolile de ficat si va scapa rapid de enterocolita de fermentatie

Se va face o cura cu suc de catina, din care se beau 3 linguri, de 4 ori pe zi, diluat cu putina apa sau suc de mere sau morcovi. Acest suc are puternice efecte remineralizante si vitaminizante, ajutand organismul sa lupte cu boala.

-Sucul de catina te scapa de starile depresive si anxietate

Datorita continutului bogat in serotonina, sucul de catina induce o stare de calm, curaj si optimism. Se recomanda sa bei cate un sfert de pahar de suc de catina, dimineata si seara, timp de 1 luna.

-Sucul de catina trateaza afectiunile splinei

Se combina o parte de tinctura de scoarta de catina cu trei parti de suc de fructe de catina. Se obtine un preparat slab alcoolizat. Din acesta se ia cate o lingura de patru ori pe zi, in cure de minimum 60 de zile.

-Sucul de catina poate avea efecte miraculoase si in cazul cancerului

De exemplu, combinatia dintre sucul de catina si sucul de usturoi este foare eficienta. Se recomanda o cura de 1-2 luni.

-Sucul de catina are efecte miraculoase in hepatita, ciroza hepatica

Se recomanda o jumatate de pahar pe zi. In absenta sucului proaspat, un substitut foarte bun este si siropul de catina, din care se ia o lingura de 3-4 ori pe zi, inainte de mesele principale.

Suc de catina. Reteta

Cum zaharul procesat este inamicul dietelor, iar sucul de catina proaspat, nepasteurizat, are un gust acid se recomanda amestecarea acestuia cu miere, o alternativa mult mai sanatoasa si mai prietenoasa pentru organism.

Pentru a prepara acest suc, ai nevoie de 500 g boabe de catina, un borcan cu miere si 3 litri apa. Se spala fructele si apoi se pun la fiert, la foc mic, timp de 15 minute. Dupa racire se strecoara si se adauga mierea. De asemenea, sucul se poate prepara si fara fierbere, prin zdrobirea fructelor de catina proaspat culese si combinate cu miere si apa. Specialistii recomanda ca sucul de catina sa fie combinat cu cel de morcovi sau mere.

Contraindicatii ale sucului de catina

Sucul de catina nu se recomanda in perioada sarcinii si a alaptarii, atat timp cat in paralel se urmeaza un tratament pe baza de medicamente anticoagulante sau antiplachetare. De asemenea, nu se administreaza in paralele cu antiinflamatoarele sau in cazul pancreatitei acute si a colecistitei acute.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole