Sirop de patlagina. Efectele miraculoase ale „mamei padurii”

Patlagina este o planta erbacee cu efecte miraculoase de vindecare. Pe vremuri, stramosii nostri, preparau un sirop de patlagina, pe care il utilizau in tratarea muscaturilor de serpi si insecte.

Trebuie stiut ca patlagina este foarte bogata in minerale si calciu, vitaminele A, C si K. Contine multi compusi bioactivi (efecte benefice in diete), allantonina (stimuleaza cresterea celulelor) si aucubina (protejeaza ficatul).

Siropul de patlagina este o antitoxina naturala. Aceasta elimina toxinele in exces din organism. Pentru ca este diuretic, siropul de patlagina stimuleaza activitatea rinichilor si a vezicii urinare.

Tratamentele naturiste pe baza de patlagina faciliteaza vindecarea ranilor, are efect expectorant, emolient, antiinflamator, astringent, diuretic, antimicrobian, fluidizeaza secretiile bronsice.

Indicatii terapeutice sirop de patlagina:

Siropul de patlagina este recomandat in cazurile de:

  • gripa
  • tuse si bronsita usoara
  • diaree
  • hemoroizi
  • cistita,
  • hematurie
  • astm
  • laringita si faringita
  • infectii
  • hipercolesterolemie
  • hipertensiune arteriala
  • ulceratii
  • abcese
  • furuncule

Reteta sirop de patlagina:

1. Se spala bine 4 maini de frunze de patlagina si se dau prin masina de tocat. Se pune putina apa pentru ca preparatul sa iasa un pic mai subtire. Se adauga 300 g de zahar si 250 g de miere si se pun ambele ingrediente pe foc. Se lasa focul mic, amestecand in continuu, fara sa lasam sa dea in fiert. Siropul de parlagina este gata cand devine gros si uniform. Apoi se strecoara in sticlute si se pastreaza la cuptor.

2. O alta reteta de sirop de patlagina s-ar putea prepara si altfel. Ai nevoie de 50 de grame de planta peste care se toarna o jumatate de litru de apa clocotita. Amestecul se lasa la infuzat 10 minute, dupa care se strecoara. Peste lichidul obtinut se adauga aceeasi cantitate de miere poliflora, se amesteca bine, dupa care se depoziteaza in sticle inchise la culoare.

Pentru detoxifiere, se ia cate o lingura de sirop de patlagina pe zi, iar copiii cate o lingurita pe zi.

Aveti grija sa nu depasiti doza zilnica recomandata deoarece pot aparea si efecte secundare, precum: diaree, cresterea tensiunii sau palpitatii.

Sugestie:

Zaharul din comert se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Cititi si:

Ridichea neagra. Proprietatile si beneficiile siropului de ridiche neagra

Siropul de pin. Uimitoarele beneficii ale mugurilor de pin

Puterea miraculoasa a siropului de brad

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...