Samburii de masline. Cate beneficii ”incap” in ei si de ce e important sa ii consumam

Samburii de masline. Cate beneficii ”incap” in ei si de ce e important sa ii consumam

Maslinele sunt considerate unele dintre cele mai nutritive fructe, cu un continut bogat in vitamine si acizi grasi (Omega 3, Omega 6, Omega 9). Multi dintre noi avem obiceiul de a arunca samburii de masline, insa specialistii sunt convinsi ca acestia au si cateva beneficii pentru sanatate .

Beneficiile samburilor de masline:

Samburii de masline ajuta la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, cei care sufera de hemoroizi sau fisuri anale pot apela cu incredere la ajutorul lor. S e incepe o cura de o zi cu 3 masline cu samburi, iar dupa doua ore se consuma 6 masline cu samburi. Ulterior, dupa alte doua ore, consuma 9 masline cu samburi, dupa care inca 12 masline. Dupa prima zi, consuma cate o maslina cu sambure, timp de cateva luni. Aceasta cura este excelenta pentru o digestie sanatoasa, deoarece imbunatateste functionarea intestinului gros.

Sfat: Daca nu poti sa inghiti samburii de masline, ii poti sfarama/macina, pana se formeaza o pudra fina.

Pudra din samburi de masline ajuta la imbunatatirea circulatiei, favorizeaza eliminarea toxinelor si mai ajuta si in cazul glicemiei crescute. In aceste afectiuni, se adauga 1 lingurita de pudra la un pahar cu apa calduta si se consuma pe stomacul gol. In cazul diabetului, se recomanda si administrarea unei lingurite de ulei de masline, presat la rece, tot pe stomacul gol.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.