Daca iti doresti o salata gustoasa, dar in acelasi timp hranitoare, iti recomandam sa incerci salata tabbouleh cu quinoa. Aceasta salata iti ofera un aport de proteine, minerale si vitamine.
Salata tabbouleh cu quinoa este originara din Liban și Siria si a devenit un adevarat succes comercial in restaurantele din toata lumea. Iata cum se prepara quinoa:
Salata tabbouleh cu quinoa – Reteta
Ingrediente necesare:
- 1 cana (250 g) Quinoa (se poate inlocui cu bulgur sau couscous)
- 1 1/2 cana apa (pentru fiert quinoa)
- 1-2 linguri ulei de masline extra virgin
- 1/2 lamaie stoarsa
- 2 rosii (taiate marunt)
- 1-2 castraveti (taiati in bucati mici)
- 1 cana patrunjel proaspat (tocat)
- 1 ceasca mica cu menta proaspata (tocata)
- 1 legatura ceapa verde (optional)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru inceput, se spala quinoa si apoi se pune la fiert in apa, cu un praf de sare. Se aduce la fierbere apoi se reduce la fiert. Acopera si gateste timp de 15 minute sau pana cand tot lichidul este absorbit si lasa la racit. In cazul in care folosesti conserva, scurge quinoa de lichid si clateste-o printr-un jet de apa.
Intre timp, se spala bine legumele si verdeturile, apoi se taie in cubulete mici.
Separat, se pregateste o vinegreta (sos) din uleiul de masline, zeama de lamaie si praful de sare.
Se scurge bine quinoa si se amesteca cu celelalte ingrediente, apoi se adauga vinegreta.
Pofta buna!
Într-un articol viitor, vom discuta despre conservarea dovleceilor și folosirea lor în diverse rețete.
Vezi si: Salata cu mix de seminte si paste integrale cu broccoli
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: