Salata tabbouleh cu quinoa. Reteta sanatoasa si hranitoare

Daca iti doresti o salata gustoasa, dar in acelasi timp hranitoare, iti recomandam sa incerci salata tabbouleh cu quinoa. Aceasta salata iti ofera un aport de proteine, minerale si vitamine.

Salata tabbouleh cu quinoa este originara din Liban și Siria si a devenit un adevarat succes comercial in restaurantele din toata lumea. Iata cum se prepara: 

Salata tabbouleh cu quinoa – Reteta

Ingrediente necesare:

  • 1 cana (250 g) Quinoa (se poate inlocui cu bulgur sau couscous)
  • 1 1/2 cana apa (pentru fiert quinoa)
  • 1-2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lamaie stoarsa
  • 2 rosii (taiate marunt)
  • 1-2 castraveti (taiati in bucati mici)
  • 1 cana patrunjel proaspat (tocat)
  • 1 ceasca mica cu menta proaspata (tocata)
  • 1 legatura ceapa verde (optional)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pentru inceput, se spala quinoa si apoi se pune la fiert in apa, cu un praf de sare. Se aduce la fierbere apoi se reduce la fiert. Acopera si gateste timp de 15 minute sau pana cand tot lichidul este absorbit si lasa la racit. In cazul in care folosesti conserva, scurge quinoa de lichid si clateste-o printr-un jet de apa.

Intre timp, se spala bine legumele si verdeturile, apoi se taie in cubulete mici.

Separat, se pregateste o vinegreta (sos) din uleiul de masline, zeama de lamaie si praful de sare.

Se scurge bine quinoa si se amesteca cu celelalte ingrediente, apoi se adauga vinegreta.

Pofta buna!

Vezi si: Salata cu mix de seminte si paste integrale cu broccoli

Sursa foto: diabetesfoodhub.org

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...