Branzica (calcica) de casa
Ingrediente:
- 100 g lapte de vaca
- 1 tableta de calciu sau 1/2 lamaie ( cateva picaturi ) sau 1 lingura de iaurt
Mod de preparare:
- Se pune laptele la fiert.
- Atunci cand incepe sa fiaba se pune tableta de calciu in lapte. Se poate inlocui tableta de calciu cu cateva picaturi de suc de lamaie. Se amesteca constant
- Se lasa pe foc 2-3 minute
- Se strecoara printr-o sita
Piure de legume
Ingrediente:
- 1 ardei
- 1 dovlecel
- 1 cartof
- 1 morcov
Mod de preparare:
- Se taie toate ingredientele si se pun la fiert
- Cand sunt fierte se pun in blender si se paseaaza
Piure din avocado si mere
Ingrediente:
- 1 avocado
- 1 mar
Mod de preparare:
- Se alege un avocado copt. Nu e nevoie sa fie gatit in nici un fel. Se indeparteaza coaja
- Se paseaza cu furculita(nu cu mixerul deoarece avocado-ul se paseaza foarte usor)
- Se da marul prin razatoare
- Se amesteca compozitia
Piure de avocado
Ingrediente:
- 1 avocado
Mod de preparare:
- Se alege un avocado copt. Nu e nevoie sa fie gatit in nici un fel. Se indeparteaza coaja
- Se paseaza cu furculita(nu cu mixerul deoarece avocado-ul se paseaza foarte usor)
Piure din pastarnac, morcov, cartof, ardei capia
Ingrediente:
- 2 lingurite de unt
- 250G cartofi
- 125G pastarnac
- 1 ardei capia
- 300 ML apa
Mod de preparare:
- Toate legumele se spala si se taie bucatele
- Se topeste untul in tigaie si se adauga toate ingredientele ( ardeiul capia, morcovul, cartoful, pastarnacul). Se inabuse 1 minut.
- Se acopera cu apa si se fierbe pana cand toate legumele devin moi si fierte.
- Se da totul prin blender
Piure de cartof dulce si dovlecei
Ingrediente:
- 1 cartof dulce (cassava)
- 1 lingura de lapte formula
- 1 dovlecel
Metode preparare:
- Se rumeneste dovlecelul in putin unt, apoi se acopera cu apa si se adauga cartoful.
- Se fierb 20 de minute
- Se adauga o lingura de lapte praf formula
- Se da totul prin blender si se obtine piureul
Galuste de gris cu lapte
Ingrediente:
- 2 oua ( doar galbenus pana la un an)
- 4-5 linguri de gris,
- 1 cub de unt (sau aproximativ 2 lingurite)
- 1 litru apa,
- 300 g lapte, ( formula sau matern pana la 1 an )
- vanilie.
Mod de preparare:
- Galuste:
-Se freaca spuma untul cu ouale.
-Se adauga cate putin gris amestecind mereu cu lingura pana se obtine o pasta care trebuie sa aiba consistenta unei smintina groase.
-Se adauga putina sare.
Cereale cu mar copt
Ingrediente:
- cereale
- 1 mar
Mod de preparare:
- Se pregatesc cerealele in mod obisnuit,
- Se ia un mar potrivit, se taie in doua, se curata si se coace ( in vas termorezistent sau staniol ).
- Se amesteca apoi cu cerealele.
Bulgarasi cu mere
Ingrediente:
- 1-2 mere
- 1-2 linguri de fulgi de ovaz/ orez/ biscuite
Mod de preparare:
- Fructele se dau prin razatoare.
- Se amesteca cu fulgii de cereale si se modeleaza in forma de bulgarasi
Crema de dovlecei
Ingrediente:
- 180 ml lapte formula
- 3 lingurite gris
- dovlecel
Mod de preparare:
- Se coace 10 minute dovlecelul
- Se da prin blender, se amesteca cu lapte pana cand se omogenizeaza
- Se adauga grisul.
- Se fierbe timp de 10 minute la foc mic, amestecand mereu cu o spatula de lemn
Piure de cartofi
Ingrediente:
- 1 cartof mare
- 10 cl (100 ml) lapte formula
- 1 lingurita ulei masline
- foarte putina sare (dupa 1 an)
Mod de preparare:
- Se fierbe cartoful bine si se amesteca cu laptele, adaugandu-se apoi uleiul.
- Dupa un an se poate pune foarte putina sare. Vezi lista alimentelor consum limitat si Lista alimentelor interzise
- Se da totul prin blender.
Piure de morcov si pastarnac
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 pastarnac
Mod de preparare:
- Se spala morcovul si pastarnacul, se pun la fiert.
- Atunci cand sunt bine fierte se dau prin blender
Piure de mere cu scortisoara
Ingrediente :
- 100 g mere
- un vf de lingurita de scortisoara
- 1-2 linguri de apa
Mod de preparare:
- Se spala merele, se decojesc, se curata de samburi si se taie feliute. Se presara peste ele putina scortisoara.
- Se fierb 20 de minute amestecand din cand in cand.
- Se lasa la racit iar apoi se face piure
Orez cu lapte
Ingrediente:
- orez 1 lingura ( orez expandat sau fulgi)
- lapte 20 gr (pana la 1 an lapte formula sau matern)
Mod de prepapare:
- Se amesteca laptele cu o lingura de fulgi de orez
- ! Se incepe cu o cantitate mica pe varful lingurii, se da bebelusului sa miroase.
- In general se da acelasi tip de mancare timp de 3 zile, in caz de alergii sa descoperiti exact produsul
Retete indicate bebelusului in primul an de viata
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
Cami Halısı Cami Halıları Cami Halı Fiyatları Akrilik Cami Halısı Seccadeli Cami Halısı Yün cami halısı Göbekli Cami Halısı Saflı Cami Halısı. Websitemize Göz Atabilirsiniz.. https://www.saricahali.com.tr
İnstagram Takipçi Satın Al