Retete bebe 6 luni

Branzica (calcica) de casa

Ingrediente:

  • 100 g lapte de vaca
  • 1 tableta de calciu sau 1/2 lamaie ( cateva picaturi ) sau 1 lingura de iaurt

Mod de preparare:

  • Se pune laptele la fiert.
  • Atunci cand incepe sa fiaba se pune tableta de calciu in lapte. Se poate inlocui tableta de calciu cu cateva picaturi de suc de lamaie. Se amesteca constant
  • Se lasa pe foc 2-3 minute
  • Se strecoara printr-o sita

Piure de legume

Ingrediente:

  • 1 ardei
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 1 morcov

Mod de preparare:

  • Se taie toate ingredientele si se pun la fiert
  • Cand sunt fierte se pun in blender si se paseaaza

Piure din avocado si mere

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • 1 mar

Mod de preparare:

  • Se alege un avocado copt. Nu e nevoie sa fie gatit in nici un fel. Se indeparteaza coaja
  • Se paseaza cu furculita(nu cu mixerul deoarece avocado-ul se paseaza foarte usor)
  • Se da marul prin razatoare
  • Se amesteca compozitia

Piure de avocado

Ingrediente:

  • 1 avocado

Mod de preparare:

  • Se alege un avocado copt. Nu e nevoie sa fie gatit in nici un fel. Se indeparteaza coaja
  • Se paseaza cu furculita(nu cu mixerul deoarece avocado-ul se paseaza foarte usor)

Piure din pastarnac, morcov, cartof, ardei capia

Ingrediente:

  • 2 lingurite de unt
  • 250G cartofi
  • 125G pastarnac
  • 1 ardei capia
  • 300 ML apa

Mod de preparare:

  • Toate legumele se spala si se taie bucatele
  • Se topeste untul in tigaie si se adauga toate ingredientele ( ardeiul capia, morcovul, cartoful, pastarnacul). Se inabuse 1 minut.
  • Se acopera cu apa si se fierbe pana cand toate legumele devin moi si fierte.
  • Se da totul prin blender

Piure de cartof dulce si dovlecei

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce (cassava)
  • 1 lingura de lapte formula
  • 1 dovlecel

Metode preparare:

  • Se rumeneste dovlecelul in putin unt, apoi se acopera cu apa si se adauga cartoful.
  • Se fierb 20 de minute
  • Se adauga o lingura de lapte praf formula
  • Se da totul prin blender si se obtine piureul

Galuste de gris cu lapte

Ingrediente:

  • 2 oua ( doar galbenus pana la un an)
  • 4-5 linguri de gris,
  • 1 cub de unt (sau aproximativ 2 lingurite)
  • 1 litru apa,
  • 300 g lapte, ( formula sau matern pana la 1 an )
  • vanilie.

Mod de preparare:

  • Galuste:

-Se freaca spuma untul cu ouale.
-Se adauga cate putin gris amestecind mereu cu lingura pana se obtine o pasta care trebuie sa aiba consistenta unei smintina groase.
-Se adauga putina sare.

Cereale cu mar copt

Ingrediente:

  • cereale
  • 1 mar

Mod de preparare:

  • Se pregatesc cerealele in mod obisnuit,
  • Se ia un mar potrivit, se taie in doua, se curata si se coace ( in vas termorezistent sau staniol ).
  • Se amesteca apoi cu cerealele.

Bulgarasi cu mere

Ingrediente:

  •  1-2 mere
  •  1-2 linguri de fulgi de ovaz/ orez/ biscuite

Mod de preparare:

  • Fructele se dau prin razatoare.
  • Se amesteca cu fulgii de cereale si se modeleaza in forma de bulgarasi

Crema de dovlecei

Ingrediente:

  • 180 ml lapte formula
  • 3 lingurite gris
  • dovlecel

Mod de preparare:

  • Se coace 10 minute dovlecelul
  • Se da prin blender, se amesteca cu lapte pana cand se omogenizeaza
  • Se adauga grisul.
  • Se fierbe timp de 10 minute la foc mic, amestecand mereu cu o spatula de lemn

Piure de cartofi

Ingrediente:

  • 1 cartof mare
  • 10 cl (100 ml) lapte formula
  • 1 lingurita ulei masline
  • foarte putina sare (dupa 1 an)

Mod de preparare:

  • Se fierbe cartoful bine si se amesteca cu laptele, adaugandu-se apoi uleiul.
  • Dupa un an se poate pune foarte putina sare. Vezi lista alimentelor consum limitat si Lista alimentelor interzise
  • Se da totul prin blender.

Piure de morcov si pastarnac

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1 pastarnac

Mod de preparare:

  • Se spala morcovul si pastarnacul, se pun la fiert.
  • Atunci cand sunt bine fierte se dau prin blender

Piure de mere cu scortisoara

Ingrediente :

  • 100 g mere
  • un vf de lingurita de scortisoara
  • 1-2 linguri de apa

Mod de preparare:

  • Se spala merele, se decojesc, se curata de samburi si se taie feliute. Se presara peste ele putina scortisoara.
  • Se fierb 20 de minute amestecand din cand in cand.
  • Se lasa la racit iar apoi se face piure

Orez cu lapte

Ingrediente:

  • orez 1 lingura ( orez expandat sau fulgi)
  • lapte 20 gr (pana la 1 an lapte formula sau matern)

Mod de prepapare:

  • Se amesteca laptele cu o lingura de fulgi de orez
  • ! Se incepe cu o cantitate mica pe varful lingurii, se da bebelusului sa miroase.
  • In general se da acelasi tip de mancare timp de 3 zile, in caz de alergii sa descoperiti exact produsul

Retete indicate bebelusului in primul an de viata

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...