Retete ayurvedice de pastrare a frumusetii si vitalitatii

Va prezentam doua retete ayurvedice care infrumuseteaza si va pastreaza cat mai tinere si sanatoase. Bucataria ayurvedica are si o latura de vindecare si pastrare a vitalitatii organismului. Incearca sa te pastrezi cat mai naturala atat pe exterior, cat si pe interior.

Ayurveda are ca obiective principale obtinerea unei frumuseti stralucitoare prin tratarea fetei si corpului cu cele mai fine substante din natura, radierea frumusetii interioare, prin ajungerea la pacea interna, pastrarea tineretii, prin liniste interioara si alimentatie corecta si sanatoasa.

Pentru pastrarea tineretii cat mai mult timp, citeste si Cum sa te pastrezi tanara, fara riduri.

Aperitiv bogat in vitamine pentru infrumusetare, Cocteil Dadima:

  • 2 rodii mari
  • ¼ lingura de zahar
  • 2 linguri de pudra de migdale
  • 1 lingura de miere de flori de munte sau de brad de munte
  • 1 lingura de suc de ghimbir
  • ¼ lingurita de cardamom
  • Scortisoara pudra
  • Funze de menta proaspete
  • Nuca de cocos rasa

Rodia se taie in doua, apoi se preseaza. Sucul rezultat se amesteca cu zaharul, pudra de migdale, mierea si condimentele. Se amesteca foarte bine pana se obtine un suc spumos si se lasa cateva minute sa se linisteasca. Se toarna usor in pahare, se decoreaza cu frunze de menta si se presara nuca de cocos. Se serveste ca aperitiv.

Orez cu sofran si mirodenii:

  • ½ lingurita de stigmat de sofran
  • 250 de grame de orez
  • 5 linguri de ghee
  • 1 betisor de scortisoara, care se macina
  • ¼ lingurita de seminte de cardamom pisate
  • 1 lingurita de sare
  • 2 cuisoare
  • 2 linguri de zahar rosu
  • 1 lingura de fistic decojit, taiat
  • Patrunjel proaspat
  • Lamaie taiata rondele

Se toarna 4 linguri de apa calda peste stigmatele de sofran si se lasa la imbibat timp de o ora. Orezul se spala bine de tot si se lasa in apa vreme de jumatate de ora. Ghee se pune intr-o tigaie, se incalzeste si se adauga peste scortisoara,a cardamomul si cuisoarele. Acum se pune si orezul, se pune putina apa, se adauga sarea, zaharul si sofranul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit spremic timp de 20 de minute. Se asaza apoi intr-o farfurie, se presara cu fistic taiat, se orneaza cu patrunjel si lamaie rondele si se serveste. Se poate orna cu ce altceva va mai place.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Cititi si:

Masti naturale pentru un ten de invidiat

Reteta japoneza care te intinereste

Remedii pentru frumusete cu capsuni

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...