Regulile in restaurante, terase si baruri. Care vor fi distantele minime din 15 mai

reguli-in-restaurante-terase-baruri-dupa-15-mai

Restaurantele, barurile si terasele se vor redeschide treptat din 15 mai. Astfel, pana pe 15 iunie toate acestea isi vor relua activitatea normala, insa cu o serie de reguli de distantare. Mesele nu vor putea sa aiba mai mult de 8 persoane in acelasi timp, distanta intre mese va fi intre 1,5 si 2 metri si nu vor putea sa fie in acelasi loc mai mult de 200 de persoane.

„A trecut si cel mai linistit 1 Mai din ultimii 20 ani si am ajuns la un bilant istoric: pe litoral au fost inregistrati oficial 1200 de politisti si ZERO turisti. Imagini cu plajele goale, restaurantele si terasele cu scaunele ridicate, beach baruri pregatite cu petreceri pana la rasarit s-au perindat toata ziua pe micile ecrane ale telefoanelor, tabletelor si televizoarelor. Cum nimeni nu stie cum si cand se vor deschide afacerile din HORECA, organizatia patronala HORA, reprezentativa pentru industria ospitalitatii, a renuntat sa mai astepte propuneri de la autoritati si a creionat proiectul #redeschidemrestaurante. Documentul a ajuns si la Ministerul Economiei”, au declarat reprezentantii patronatelor, scrie impact.ro.

Restaurantele si terasele se pregatesc de redeschidere dupa 15 mai

„Avand in vedere apropierea datei de 15 mai, anuntata ca fiind data la care revenim la Stare de Alerta, ce ne va da posibilitatea reluarii activitatii, pentru operatorii din HORECA este important sa existe un plan cu reglementari si masuri fezabile, in vederea mentinerii sigurantei, atat pentru angajati, cat si pentru oaspeti”, a spus Daniel Mischie, presedintele organizatiei patronale din HORECA, scrie ziare.com.

Astfel, fiecare casa de marcat sau punct de servire va fi dotata cu protectie din plexiglass, angajatii vor fi obligati sa poarte manusi si masti si, de asemenea, li se va masura temperatura la fiecare intrare in tura.

Totodata, incepand cu 1 iunie toate spatiile inchise, de la cafenele la autoserviri, vor putea primi clienti pana la 50% din capacitatea lor. Iar din 15 iunie, planul prevede redeschiderea completa a tuturor restaurantelor, barurilor, teraselor, unitatilor take away, bineinteles, fiind obligate sa respecte masurile sanitare prevazute.

Momentan masurile se afla la stadiul de propunere si reprezentantii din domeniul HORECA asteapta sa vada hotararea autoritatilor cu privire la redeschiderea din 15 mai.

Gel dezinfectant la intrare si instructiuni pentru protectia Covid-19 in meniuri

In plus, toate aceste unitati vor avea dezinfectant la intrare, iar spatiile de lucru vor fi dezinfectate constant. Toate meniurile vor avea informatii cu privire la protectia impotriva Covid-19, informeaza profit.ro.

Domeniul HORECA a fost printre cele mai afectate de pandemie, zeci de mii de anagajati se afla in somaj tehnic si nu se asteapta ca revenirea sa fie una rapida. In situatia in care aceste unitati sunt cele mai susceptibile pentru transmiterea virusului, multi patroni isi fac probleme ca va fi foarte greu sa supravietuiasca cu aceste reguli impuse.

Patronii sunt ingrijorati ca nu vor supravietui cu aceste reguli impuse, avand in vedere preturile ridicate la masti, manusi si dezinfectanti

„Preturile sunt foarte mari. ar trebui sa gasim o solutie si aici. O masca costa peste 5 lei si  vom avea de folosit zeci sau poate sute de masti pe zi, pentru ca trebuie schimbate din timp in timp. Manusile, la fel, sunt scumpe. Dezinfectantii sunt extrem de scumpi.  Va dura foarte mult pana cand toata lumea va iesi cu curaj din casa, sa se umple aleile centrului vechi. Si cred ca va dura foarte mult pana cand oamenii isi vor reveni financiar”, a declarat un patron al unui club din Centrul Vechi, informeaza realitatea.net.

Mai mult, pentru ca nu se pot redeschide si cluburile, ci doar terasele, cu obligatia de a pastra distanta, patronii cred ca nu vor face banii nici pentru plata chiriilor. „Cea mai mare problema e cea financiara. Deschizandu-se doar partea de terasa, si nu clubul, nu stiu daca cele cateva mese pe care vom reusi sa le punem pe terase vor reusi sa asigure venituri care sa permita plata chiriilor, a angajatilor, a utilitatilor”, a mai spus patronul clubului bucurestean.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...