Ne apropiem de perioada sarbatorilor de iarna si, din acest motiv, ne-am gandit sa va aratam o reteta de prajitura simpla si gustoasa, foarte potrivita pentru aceasta perioada a anului si numai buna de servit alaturi de un ceai cald sau un vin fiert.
Prajitura cu mere si scortisoara – Reteta
Pentru aceasta prajitura, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 180 g unt (la temperatura camerei)
- 180 g zahar brun
- 3 oua
- 180 g faina
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri lapte
- 2 mere
Sfat: Recomandam inlocuirea zaharului rafinat cu cel nerafinat si incercati sa folositi faina integrala, deoarece aceasta contine aportul de vitamine necesare din cereale.
Vezi si: 4 condimente de Craciun. Ce beneficii au pentru sanatatea ta
Mod de preparare:
Intr-un vas incapator, se adauga untul si zaharul. Se mixeaza bine, pana se obtine o compozitie pufoasa, apoi se adauga si ouale, pe rand, omogenizand bine dupa fiecare. Apoi, se adauga faina si scortisoara si se amesteca atent, cu o spatula din silicon, pana cand se incorporeaza faina. Se adauga si cele 2 linguri de lapte si se amesteca iar.
Separat, un mar se curata de coaja si se taie in cuburi mici, iar al doilea mar se taie felii.
Cuburile de mar se adauga in compozitie si se amesteca putin. Apoi, se toarna intreaga compozitie intr-o tava tapetata cu unt sau hartie de copt, se netezeste usor cu spatula, iar la final se asaza deasupra feliile de mar si se presara o lingura de zahar peste prajitura.
Prajitura cu mere si scortisoara se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 25-30 de minute.
La final, lasa prajitura sa se raceasca 10 minute in tava, apoi scoate-o pe o farfurie.
Pofta buna!
Vezi si: Lichior de portocale. Reteta simpla cu gust de sarbatoare
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: