Lichior de portocale. Reteta simpla cu gust de sarbatoare

 Lichiorul de portocale sau arancello, cum ii spun italienii, este o bautura pe cat de savuroasa, pe atat de simplu de preparat. Aceasta bautura cu gust de sarbatoare este ideala la o intalnire intre prieteni, de Craciun sau de Revelion.

Si, pentru ca ne aflam in plin sezon al portocalelor, hai sa facem un lichior pe care sa-l savuram cu placere in aceasta perioada!

Lichior de portocale – Reteta

Pentru a prepara acest lichior, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10 portocale bine coapte
  • 800 g zahar
  • 1 l alcool rafinat
  • 1 l apa

Mod de preparare:

Pentru inceput, se spala portocalele, apoi se curata de coaja, un strat cat mai subtire. Cojile se pun intr-un borcan si se adauga peste ele alcoolul. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat 8-10 zile, agitandu-se zilnic. Optional, se poate adauga cuisoare, scortisoara sau ghimbir pentru a-i oferi un plus de savoare. Prepara un sirop de zahar si, dupa ce s-a racit, adauga-l peste alcoolul strecurat in care au stat cojile de portocale. Depoziteaza lichiorul de portocale in sticle, la loc uscat si racoros.

You may also like...