Lichior de portocale. Reteta simpla cu gust de sarbatoare

 Lichiorul de portocale sau arancello, cum ii spun italienii, este o bautura pe cat de savuroasa, pe atat de simplu de preparat. Aceasta bautura cu gust de sarbatoare este ideala la o intalnire intre prieteni, de Craciun sau de Revelion.

Si, pentru ca ne aflam in plin sezon al portocalelor, hai sa facem un lichior pe care sa-l savuram cu placere in aceasta perioada!

Lichior de portocale – Reteta

Pentru a prepara acest lichior, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10 portocale bine coapte
  • 800 g zahar
  • 1 l alcool rafinat
  • 1 l apa

Mod de preparare:

Pentru inceput, se spala portocalele, apoi se curata de coaja, un strat cat mai subtire. Cojile se pun intr-un borcan si se adauga peste ele alcoolul. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat 8-10 zile, agitandu-se zilnic. Optional, se poate adauga cuisoare, scortisoara sau ghimbir pentru a-i oferi un plus de savoare. Prepara un sirop de zahar si, dupa ce s-a racit, adauga-l peste alcoolul strecurat in care au stat cojile de portocale. Depoziteaza lichiorul de portocale in sticle, la loc uscat si racoros.

Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...