23 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Pasi in tratarea acneei

Acneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii din lume, afectand aproximativ 85% dintre oameni la un moment dat in viata lor.

Tratamentele conventionale impotriva acneei pot fi costisitoare si au adesea efecte secundare nedorite, cum ar fi uscaciunea, roseata si iritarea. Acest lucru a determinat multi oameni sa analizeze cum sa vindece acneea in mod natural acasa. Internetul este plin de sugestii, cele mai multe bazandu-se pe aloe vera beneficii, dar functioneaza efectiv tratamentele naturale?

Acest articol exploreaza 13 remedii casnice pentru acnee, sustinute de stiinta.

Ce cauzeaza acneea?

Acneea incepe cand porii din piele se infunda cu ulei si celule moarte ale pielii. Fiecare por este conectat la o glanda sebacee, care produce o substanta uleioasa numita sebum. Sebumul suplimentar poate infunda porii, provocand dezvoltarea unei bacterii.

Celulele albe din sange ataca bacteria ducand la inflamatii ale pielii si la acnee. Unele cazuri de acnee sunt mai severe decat altele, dar simptomele frecvente includ puncte albe, puncte negre si cosuri. Multi factori contribuie la dezvoltarea acneei, inclusiv genetica, dieta, stres, modificari hormonale si infectii.

1. Aplicati otet de mere

Otetul de mere se face prin fermentarea cidrului de mere sau a sucului nefiltrat din mere presate.

La fel ca alte oteturi, este cunoscut pentru capacitatea sa de a combate multe tipuri de bacterii si virusi. Otetul de mere contine mai multi acizi organici care s-au dovedit a fi eficienti in combatarea acneei. In special, sa demonstrat ca acidul succinic suprima inflamatia cauzata de bacterie care poate preveni cicatricile. De asemenea, sa demonstrat ca acidul lactic imbunatateste aspectul cicatricilor acneice. Mai mult decat atat, otetul de mere poate ajuta la uscarea excesului de ulei care provoaca acnee.

Cum se foloseste?

Se amesteca 1 parte de otet de mere si 3 parti apa (folositi mai multa apa pentru pielea sensibila). Dupa curatare, aplicati usor amestecul pe piele folosind o minge de bumbac.

Lasati 5-20 de secunde, clatiti cu apa si uscati-l.

Repetati acest proces de 1-2 ori pe zi, dupa cum este necesar.

Este important sa retineti ca aplicarea otetului de cidru de mere pe piele poate provoca arsuri si iritatii, de aceea trebuie intotdeauna utilizat in cantitati mici si diluat cu apa.

REZUMAT

Acizii organici din otetul de mere pot ajuta la distrugerea bacteriilor cauzatoare de acnee si la reducerea aspectului cicatricilor. Aplicarea acestuia pe piele poate provoca arsuri sau iritatii, de aceea trebuie utilizat cu atentie.

2. Luati un supliment de zinc

Zincul este un nutrient esential important pentru cresterea celulelor, producerea hormonilor, metabolismul si functia imuna.

Cum se face o masca de miere si scortisoara

Se amesteca 2 linguri de miere si 1 lingurita de scortisoara impreuna pentru a forma o pasta. Dupa curatare, aplicati masca pe fata si lasati-o sa actioneze 10-15 minute. Clatiti complet masca si uscati-va fata. Va puteti baza si pe iasomie: e o planta des folosita in tratamentele naturale ale pielii.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole