Un grup de cercetatori de la Universitatea din Auckland a reusit, prin intermediul unui studiu, sa demonteze ipoteza conform careia persoanele care trec la tigari cu mai putina nicotina vor fuma mai mult, pentru a ajunge la acelasi nivel ca inainte.
In urma studiului, cercetatorii din Noua Zeelanda au ajuns la concluzia ca reducerea continutului de nicotina din tigari ar avea beneficii imense.
Printre altele, ar putea fi o solutie pentru actualii fumatori prin care sa scape de dependenta de tutun. In plus, cercetatorii sunt de parere ca tigarile cu un nivel slab de nicotina nu vor mai produce dependenta nici la cei care fumeaza pentru prima data sau ocazional.
„Abordarea noastra isi doreste sa intrerupa legatura dintre dependenta de nicotina si utilizarea tutunului ars, ceea ce are efecte daunatoare pentru sanatate”, explica profesorul Chris Bullen, unul dintre autorii studiului.
Potrivit unor studii realizate in tara noastra, fumatorul roman are intre 18 ?i 35 de ani, fumeaza mai putin de jumatate de pachet de tigari pe zi si plateste pentru acest viciu intre 51 si 100 de lei pe saptamana.
Prima tigara o fumeaza in primele 30 de minute dupa ce se trezeste, potrivit un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).
Potrivit sondajului, 18% dintre romani fumeaza tutun zilnic, iar 7% spun ca fumeaza, dar mai rar.
Potrivit unor statistici prezentate de Ministerul Sanatatii, 42.000 de romani mor, anual, din cauza fumatului si peste 50% dintre adolescenti cu varste intre 15 si 17 ani au fumat cel putin o data.
Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege prin care tigarile cu arome vor fi interzise. Este vorba despre transpunerea unei directive europene din domeniul tutunului.
Tigarile cu arome vor disparea la 30 zile dupa publicarea in Monitorul Oficial a legii. Cele mentolate urmeaza sa nu se mai comercializeze incepand cu 2019.
Incepand cu data intratii in vigoare a legii, producatorii trebuie sa fabrice pachetele de tigari conform unor noi reguli. Pachetele vor avea imagini grafice cu pericolele fumatului, pe ambele fete, pe 65% din suprafata.
Sursa: greatnews.ro
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: