21.9 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

O lingurita de ulei de masline pe stomacul gol. Beneficiile extraordinare ale acestui obicei

O lingura de ulei de masline, adica aproximativ 13,5 grame ofera 119 calorii si 13,58 g de grasime lipidica. De asemenea, contine minerale, cum ar fi 0,08 mg de fier si vitamine, cum ar fi 1,94 mg de vitamina E, 0,01 mg de beta tocoferol, 0,11 mg de gamma tocoferol, 8,1 µg de vitamina K, impreuna cu 1,864 g de acizi grasi saturati totali, 9,85 g de acizi grasi mononesaturati totali si 1,421 g de acizi grasi polinesaturati totali. Aflati ce beneficii are o lingurita de ulei de masline pe stomacul gol.

Uleiul de masline are multe beneficii pentru sanatate, cum ar fi tratarea cancerului de san, de colon, a problemelor cardiace, a diabetului, a pierderii in greutate, a colesterolului ridicat, a artritei, a metabolismului, a imbatranirii, a digestiei si a cancerului. Este utilizat ca ingredient vital in preparatele culinare si, de asemenea, utilizat pentru diferite utilizari medicinale. Scade nivelul colesterolului rau din sange datorita bogatiei in grasimi mononesaturate. Are un continut ridicat de antioxidanti, precum si acid oleic. Utilizarea sa moderata ajuta la scaderea sanselor de boli de inima.

Protejeaza inima si trateaza cancerul

Uleiul de masline promoveaza sanatatea cardioprotectoare datorita lipoproteinelor cu densitate mare. Trigliceridele si nivelul ridicat de lipoproteine ​​cu densitate scazuta sunt legate de cresterea sanselor de aparitie a vaselor de sange si a bolilor de inima. Colesterolul HDL isi reduce sansele, deoarece lipoproteinele ajuta la eliminarea prezentei colesterolului in exces din sange. Studiul arata ca dieta de control scade nivelul LDL si nivelul colesterolului total.

Uleiul de masline ofera efect de satietate. Ofera concentratie ridicata de hormon de satietate serotonina in sange. Studiul arata ca grupul care consuma ulei de masline are un continut ridicat de satietate in sange. A fost gasit foarte satios si, de asemenea, nu a dus la cresterea in greutate si a procentului de grasime corporala.

Uleiul de masline favorizeaza raspunsul imun. Pastreaza viabilitatea micobacteriilor si are rate anti-aglomerare ridicate. S-au cautat modalitati de a promova activitatea imunoterapeutica prin diferite emulsii care ar putea creste stabilitatea si omogenitatea. Are substante fitochimice active, cum ar fi secoiridoidele si lignanii, care prezinta efecte tumoricide impotriva celulelor cancerului de san.

Uleiul de masline este folosit pentru distrugerea celulelor canceroase. Dieta mediteraneana cu ulei de masline a fost asociata cu scaderea sanselor diferitelor tipuri de cancer. Prezenta olecantala si fenolica joaca un rol vital in observatii. Oleocantalul este o componenta vitala a dietei bazate pe ulei de masline.

Are activitate antiinflamatoare si mentine nivelul colesterolului

Uleiul extravirgin are proprietati antiinflamatorii. Are oleocantal care inhiba activitatea enzimelor ciclooxigenazei. Inflamatia are un rol vital in provocarea diferitelor afectiuni cronice. Studiul arata ca olecantalul si ibuprofenul inhiba activitatea enzimelor COX 2 si COX 1. Uleiul de masline este o componenta vitala in dieta mediteraneana, care scade sansele de boli de inima, accident vascular cerebral, cancer pulmonar, cancer de san si dementa.

Uleiul de masline contine grasimi mononesaturate care ar putea reduce colesterolul si colesterolul lipoproteic cu densitate scazuta din sange. Uleiurile de masline virgine au un continut ridicat de uleiuri de masline. Antioxidantii ajuta la eliminarea moleculelor instabile, cum ar fi radicalii liberi si, de asemenea, la minimizarea inflamatiei daunatoare a celulelor.

Consumul de ulei de masline scade sansele de a suferi de boala Alzheimer. Uleiul de masline are un continut ridicat de oleocantal, care are un efect pozitiv asupra celulelor nervoase. Promoveaza productia a doua proteine, precum si a enzimelor, care este esentiala in eliminarea Aβ din creier. Scade sansele bolii Alzheimer si a dementei neurodegenerative conexe.

Studiile arata ca un consum regulat de ulei de masline ajuta la prevenirea accidentului vascular cerebral la persoanele in varsta. Uleiul de masline este un mod ieftin de a trata aceasta afectiune. Utilizarea zilnica a uleiului de masline pentru preparare si gatit a aratat ca exista sanse mai mici de accident vascular cerebral. Acest ulei este legat de efectele protectoare care contracareaza afectiunile cardiovasculare, cum ar fi colesterolul ridicat, hipertensiunea arteriala, diabetul si obezitatea.

Uleiul de masline are multe beneficii pentru sanatate, inclusiv reducerea nivelului de colesterol si echilibrarea nivelului zaharului din sange. Este eficient pentru tratarea constipatiei. Constipatia este miscarea lenta a scaunelor prin intestin. Scaunele pot deveni uscate si rezistente la constipatie. Simptomul comun pentru constipatie este durerea abdominala. Uleiul de masline are un efect laxativ usor, fara efecte secundare.

Uleiul de masline ajuta la scaderea rigiditatii si durerii la pacientii cu poliartrita reumatoida. Are proprietati antiinflamatorii asociate cu acidul oleic care contine acizi grasi omega-3 si polifenoli care actioneaza ca antioxidanti.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

  1. […] In timp ce maslinele sunt o sursa buna de grasimi, ele nu au niciun efect periculos asupra arterelor, asa cum au alte grasimi. Studiile demonstreaza ca, fiind bogate in acid oleic, maslinele Manzanilla au capacitatea de a reduce tensiunea arteriala si ajuta la controlul si scaderea colesterolului. Consumul de masline Manzanilla ajuta, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale si a inflamatiei cardiovasculare generale. Vezi si: O lingurita de ulei de masline pe stomacul gol. Beneficiile extraordinare ale acestui obicei […]

  2. […] O lingura de 13,5 grame ofera 119 calorii si 13,58 g de grasime lipidica. De asemenea, contine minerale, cum ar fi 0,08 mg de fier si vitamine, cum ar fi 1,94 mg de vitamina E, 0,01 mg de beta tocoferol, 0,11 mg de gamma tocoferol, 8,1 µg de vitamina K, impreuna cu 1,864 g de acizi grasi saturati totali, 9,85 g de acizi grasi mononesaturati totali si 1,421 g de acizi grasi polinesaturati totali. Vezi si: O lingurita de ulei de masline pe stomacul gol. Beneficiile extraordinare ale acestui obicei […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole