Nufarul alb, planta cu efect de calmare a excitatiei sexuale exagerate

Nufarul alb (Nymphaea alba) este o planta perena, ocrotita de lege, cu un rizom gros, frunze ovate, lungi si late, cu marginea intreaga si petiol foarte lung. Florile plantei sunt albe, plutitoare, ce apar in luna iulie pana in luna octombrie. Nufarul il gasim in apele stagnante sau lin curgatoare din Delta Dunarii si sesul Tisei.

In traditia populara, nufarul este cunoscut si sub denumirea de „otrava dragostei“, deoarece este folosit pentru calmarea excitatiei si pentru reducerea dorintei sexuale. Toate speciile de nuferi au efectul de a inhiba libidoul.

Atentie! Preparatele din nufar se administreazat doar conform prescriptiilor unui specialist, deoarece poate provoca pierderea definitiva a libidoului daca se iau doze mari si perioade lungi de timp.

In scop terapeutic, de la nuferi se folosesc florile si rizomii, care au in compozitia lor alcaloizi cu efect cardiotonici, tanini astringenti, flavonoide, sesquiterpenici, amidon, glucoza, grasimi, saruri minerale, mucilagii, ulei volatil, vitamina C, etc.

Nufar – Efecte si indicatii terapeutice

Planta este utilizata pentru efectul sau sedativ, cardiotonic, anafrodiziac, astringent, tonic si nutritiv.

Dupa cum spuneam si mai sus, nufarul este utilizat in mare parte pentru combaterea excitatiei sexuala exagerata, dar mai ajuta si in caz de diaree, la tratarea inflamatiilor intestinale, in scopul reducerii tensiunii arteriale, edeme, afectiuni cardio-renale, inflamatii ale gurii si gatului, insomnie, isterie, nevroze, piele crapata, polutii nocturne, pleurezie, pneumonie si tuberculoza pulmonara.

Metode de preparare si administrare a nufarului:

!!!Preparatele se fac doar din planta uscata.

-Infuzie din flori de nuferi: intr-o cana cu apa clocotita (250 ml) se adauga 1 lingurita de flori si se lasa la infuzat 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma cate 2-3 cani pe zi.

-Infuzie din rizomi de nuferi: intr-o cana cu apa se adauga 1 lingurita de rizomi maruntiti si se fierbe 5 minute, apoi se strecoara. Intern, se beau cate 2-3 cani pe zi, iar extern, se poate folosi pentru piele crapata (se aplica
pe zona afectata un prosop inmuiat in decoct de nufar).

-pentru barbatii care se confrunta cu polutii nocturne, se prepara urmatoarea infuzie: intr-o cana cu apa se adauga 2 lingurite de rizom maruntit, se fierb 10 minute, apoi se strecoara. Se bea seara, cate 1 cana pe zi.

Vezi si: Planta care iti imbunatateste functionarea organismului si potenta sexuala

Vezi si: In ce fel schimba hepatita C viata sexuala a unei persoane

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...