18.2 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

Planta care iti imbunatateste functionarea organismului si potenta sexuala

Cuvantul busuioc provine de la cuvantul grecesc basileus care inseamna rege. De asemenea, un ierbolog pe nume John Gerad a spus ca persoanele intepate de un scorpion nu ar simti durere daca ar manca busuioc. Aceasta planta isi are radacinile in India si Iran, iar aceste terenuri cultiva de mai bine de 5000 de ani. Datorita aromei sale distincte si a utilizarii largi in multe bucatarii, este cunoscut si ca rege al ierburilor de catre multi experti culinari.

Beneficii ale busuiocului

Busuiocul poate ajuta muschii care controleaza functia vaselor de sange sa se contracte si sa se relaxeze, promovand tensiunea arteriala sanatoasa. Beneficiile busuiocului includ abilitatea de a preveni agregarea plachetara periculoasa, aglomerarea plachetelor de sange care pot forma un cheag in artere si pot cauza stop cardiac.

Extractele de busuioc scad, de asemenea, inflamatia care poate provoca boli cardiovasculare prin inhibarea eliberarii citokinelor pro-inflamatorii, proteine ​​care sunt secretate de la celula la celula pentru a comunica si a ridica apararea imuna a organismului.

Sustine functia hepatica si ajuta la detoxifierea organismului

Cercetarile au constatat ca, atunci cand sobolanilor bolnavi li s-a administrat extract de busuioc pe o perioada de cinci zile, acestia au experimentat imbunatatiri substantiale in producerea de enzime detoxifiante, aparari antioxidante mai ridicate si o reducere a acumularii de grasime in ficat care poate provoca boli hepatice. Asadar, busuiocul este destul de benefic pentru sustinerea functiei hepatice, precum si ajuta la detoxifierea organismului.

Ajuta la alcalinizarea corpului si imbunatatirea digestiei

Busuiocul ajuta la echilibrarea acidului din corp si la restabilirea nivelului corect de pH al corpului. Acest lucru poate imbunatati, de asemenea, digestia si imunitatea, ajutand bacteriile sanatoase sa infloreasca in microflora intestinala, reducand in acelasi timp bacteriile daunatoare care pot provoca boli.

In mod traditional, busuiocul a fost utilizat pentru a ajuta la reducerea balonarii si a retentiei de apa, pierderea poftei de mancare, crampe stomacale, reflux acid si chiar pentru a ucide viermii sau parazitii stomacali.

Poate actiona ca un afrodisiac natural

Busuiocul este considerat un simbol al iubirii de secole in Italia. Parfumul busuiocului se presupune ca creste libidoul si excitarea, poate prin cresterea fluxului de sange, precum si a nivelului de energie, reducand in acelasi timp inflamatia. In religia hindusa si in practicile Ayurveda, busuiocul este considerat „elixirul vietii” si este folosit pentru a incuraja functia sexuala sanatoasa si starea de spirit optima.

Ajuta la protejarea impotriva diabetului si a sindromului metabolic

S-a constatat ca extractele de busuioc reduc nivelul de glucoza din sange circulant si inflamatia, ceea ce face ca busuiocul sa fie defensiv impotriva dezvoltarii diabetului, precum si a altor forme de sindrom metabolic. Mai mult, beneficiile uleiurilor esentiale de busuioc includ capacitatea de a ajuta la scaderea nivelului de trigliceride si de colesterol, la care pacientii diabetici prezinta un risc mai mare de dezvoltare.

Cum se pastreaza busuiocul pentru a va bucura de aroma sa tot anul

  • Pastrati frunzele proaspete de busuioc refrigerate in recipiente etanse pentru a-si pastra prospetimea si parfumul.
  • Infasurati-le intr-un prosop de hartie oarecum umed sau asezati-le intr-un pahar cu apa si acoperiti-l cu o punga de plastic. Asigurati-va ca schimbati apa zilnic si folositi frunzele de busuioc intr-o saptamana.
  • Desi busuiocul se mentine bine doua-patru zile, se recomanda utilizarea frunzelor cat mai curand posibil, la fel ca si alte plante proaspete.
  • Busuiocul proaspat este o optiune excelenta pentru inghet, fie integral, fie tocat. Nu dezghetati inainte de utilizare, pentru o aroma mai puternica.
  • In mod alternativ, puteti pune frunze de busuioc intregi sau tocate in tavi cu cuburi de gheata si sa le acoperiti cu apa sau bulion. Puneti-le in congelator si scoateti cuburile intr-o punga etansa. Folositi cubuletele dupa cum este necesar, in supe, tocanite sau sosuri.
  • Pastrati busuiocul uscat intr-un recipient de sticla etans, intr-un loc racoros, intunecat si uscat, unde va dura pana la sase luni.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole