Motive pentru care aromaterapia a devenit ‘’doctor pentru trup și suflet’’ în societatea modernă

Aromaterapia este folosită la scară largă de către adepții unei vieți sănătoase bazate pe metode naturale. Aromaterapia are darul de a îmbunătăți starea de spirit prin eliminarea stresului și instalarea unei stări de calm. Uleiurile esențiale includ o serie de componente benefice prin care se restabilește echilibrul dintre minte și trup.

Descoperă mai departe cum reușește aromaterapia să optimizeze calitatea vieții tale și care sunt principalele afecțiuni pe care le poate preveni și vindeca această practică veche de secole.

Importanța uleiurilor esențiale în gestionarea echilibrului interior: un trup sănătos începe de la o minte sănătoasă.

Echilibrul dintre minte și trup contribuie la creșterea productivității, a randamentului și a puterii de concentrare în desfășurarea activităților cotidiene.

  • Oferă un efect energizant

Programul de la muncă sau de la școală ne schimbă dinamica vieții și astfel simțim nevoia de stimulente care să ne ofere acel impuls de energie pentru întreaga zi. Majoritatea oamenilor apelează la energizante, suplimente, dulciuri, țigări sau cafea, elemente cu impact negativ asupra sănătății. Uleiurile de arbore de ceai, iasomie, cuișoare, piper negru sau rozmarin sunt cele mai populare pentru stimularea nivelului de energie și evident, fără efecte secundare nedorite precum întâlnim în cazul alternativelor artificiale.

  • Accelerează procesul de recuperare a organismului

Uleiurile esențiale de lavandă, trandafir sau gălbenele sunt cunoscute pentru calitățile lor antimicrobiene. Tocmai de aceea, aceste uleiuri sunt indicate în perioada de vindecare a rănilor. Uleiurile esențiale accelerează natural circulația sângelui și a oxigenului, fapt care explică folosirea acestor produse ca alternative naturale în procesul curativ al organismului.

  • Scade frecvența durerilor

Aromaterapia este o soluție inspirată pentru tratarea cefaleei, stresului, a stărilor de anxietate, care provoacă de obicei dureri la nivelul capului. Pentru combaterea și tratarea migrenelor, folosește ulei de susan, lemn de santal, eucalipt, mentă sau nucă de cocos.

  • Asigură odihna de calitate

Programul de somn în cazul unei persoane adulte este de 7-8 ore pe noapte. Neîndeplinirea rutinei de somn favorizează cu timpul instalarea bolilor cronice, a insomniei, bolilor mintale, etc. Grijile cotidiene, programul haotic, sarcinile de la job sau alimentația de slabă calitate sunt factori care ne întrerup orele de somn și din acest motiv, a doua zi ne trezim mai obosiți decât eram cu o seară înainte.

Aromaterapia este o soluție cu rezultate dovedite în combaterea stresului, stărilor de anxietate, în eliminarea tensiunii din corp și care ajută la respectarea unei rutine corecte de somn. Uleiurile esențiale de iasomie, mușețel, lavandă sau ylang ylang sunt doar câteva exemple care reglează bătăile inimii și pregătesc organismul pentru somn. Descoperă mai multe uleiuri create din darurile naturii pe Amazing Oils și devino propriul tău doctor!

  • Fortificarea sistemului imunitar

În lupta pentru prevenirea bolilor, achiziționarea unui difuzor de ulei esențial este o investiție pe termen lung. Adaugă câteva picături de uleiuri esențiale de lămâie, eucalipt, oregano, mentă și obține un mix de arome menite să stimuleze sistemul imunitar.

  • Ajută la funcționarea sistemului digestiv

Uleiurile esențiale de ghimbir, mușețel, salvie, lavandă sunt soluții clasice naturale care ajută la rezolvarea problemelor digestive și la accelerarea metabolismului.

Dacă dorești să îți îmbunătățești starea de spirit și sănătatea generală fără să apelezi la tratamente artificiale, atunci experimentează efectele unui difuzor de uleiuri esențiale și ale unui set de uleiuri potrivite nevoilor personale.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...