15.7 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Mirul si cele mai importante beneficii ale sale

Mirul este o rasina de culoarea chihlimbarului, aromatica, extrasa din arbori mici si spinosi din desert, originari din Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Vara, cand arborele de mir infloreste, pe trunchiul sau se scurge o rasina galbena care dupa ce se usuca si se intareste este culeasa. Smirna este una din cele patru substante cele mai valoroase.

Pe vremuri, vechii egipteni apreciau mirul ca agent de imbalsamare si il foloseau ca si tamaia, in uleiurile de ungere sacre si ca aditiv pentru vin. In prezent, este apreciat ca medicament popular atat pentru oameni, cat si pentru animale.

Acesta are numeroase proprietati terapeutice, motiv pentru care este utilizat pe scara larga in India, China, Roma si Grecia pentru tratamentul durerii cronice si a bolilor inflamatorii, cum ar fi: afectiuni ale stomacului, infectii ale pielii, dismenoree (dureri abdominale in timpul menstruatiei), durere si sensibilitate articulara, musculara, toracica.

Mirul – Beneficii pentru sanatate

-Previne aparitia cancerului. Exista unele dovezi care arata ca smirna poate avea beneficii impotriva cancerului, in special atunci cand vine vorba de inhibarea cresterii celulelor canceroase ginecologice.

-Imbunatateste sanatatea respiratorie. Este utilizat cu succes si in tratarea infectiilor cailor respiratorii superioare, cum ar fi tusea sau congestia, durerea in gat si astmul.

-Trateaza indigestia. Mirul este considerat un bun medicament pentru indigestie si ulcere. De asemenea, in trecut, era folosit pentru infectiile parazitare din organism.

-Ofera suport endocrin. smirna contine sesquiterpene, un ingredient care echilibreaza hormonii si ofera suport endocrin.

-Stimuleaza circulatia sangelui. Are efect antiinflamator, atenuand durerea prin stimularea circulatiei sangelui. Asadar, mirul poate fi un bun remediu pentru durerile articulare si hemoroizi.

-Imbunatateste sanatatea orala. Mirul are puternice efecte antiseptice, ajutand atat la tratarea halenei (respiratia urat mirositoare), cat si la prevenirea infectiilor bucale.

Mirul – Efecte secundare

O doza prea mare de smirna poate duce la urmatoarele efecte adverse: tensiune arteriala scazuta si un nivel scazut de zahar in sange. Totodata, femeile nu ar trebui sa utilizeze aceasta substanta in timpul sarcinii sau in timpul alaptarii, deoarece poate duce la complicatii si sangerari uterine.

*Inainte de a folosi acest remediu, cel mai bine este sa discuti cu medicul tau despre eventualele complicatii sau interactiuni negative.

Vezi si: Elixiruri, tonice, extracte mixte si lichioruri de plante din intreaga lume

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole