Oamenii au cautat intotdeauna diferite metode rapide de refacere a fortei lor fizice si mentale si s-a constatat ca, spre deosebire de alimentele solide, bauturile au o actiune prompta, rapida si mai puternica.
Consumand aceste bauturi, nu mai apare oboseala, fiind eliminata de actiunile mierii. Astfel de sucuri sunt recomandate mai ales celor suprasolicitati, obositi, in covalescenta, etc., bineinteles tinand cont de contraindicatii. Efectele acestor bauturi se instaleaza in aproximativ 10 minute, ating valoarea maxima in 20 de minute si o pastreaza 2-3 ore, dupa care scad lent fara niciun efect advers.
Iata mai jos doua retete sanatoase de bauturi aperitive:
1.Minula – reteta bautura aperitiv
Pentru a prepara aceasta reteta, ai nevoie de: 2 linguri miere, 1 lingurita suc de lamaie si 100-200 ml infuzie de frunze de nuc.
Se pune apa la fiert intr-un ibric de 200-250 ml; cand incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se adauga 1 lingura frunze macinate de nuc, se acopera cu un capac si se lasa pana se racoreste. Se storc bine frunzele de nuc si toata zeama strecurata se pune intr-un pahar. Se adauga mierea si sucul de lamaie si se amesteca pana la omogenizare.
Se consuma in timpul meselor principale sau imediat inaintea lor, cate 100-200 ml.
Aceasta bautura are o actiune aperitiva, marind pofta de mancare, ajutand digestia si eliminarea diferitelor tulburari hepatice, colecistice (diskinezia biliara), constipatia rebela etc.
Indicatii si contraindicatii: de asemenea, este foarte indicata persoanelor suferind de insuficienta toroidiana sau ovariana. Nu poate fi luata decat cu avizul medicului de catre hipertiroidieni. Este contraindicata suferinzilor de diabet zaharat, obezitate, ateroscreloza avansata, alergie la miere sau la frunzele de nuc.
Se poate pastra 2-6 ore la temperatura camerei sau maxim o saptamana la frigider, dar este de preferat sa se consume cat mai proaspata.
2.Mipela – reteta bautura aperitiv
Pentru a prepara aceasta reteta, ai nevoie de: 2 linguri miere, 1 lingurita suc de lamaie si 100-150 ml infuzie de pelin.
Se pune apa la fiert intr-un ibric de 200-250 ml; cand incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se adauga 1 lingura frunze macinate de pelin, se acopera cu un capac si se lasa pana se racoreste. Se storc bine frunzele de pelin si toata zeama strecurata se pune intr-un pahar. Se adauga mierea si sucul de lamaie si se amesteca pana la omogenizare.
Se consuma in timpul meselor principale sau imediat ianintea lor, cate 100-200 ml.
Indicatii si contraindicatii: de asemenea, este foarte indicata persoanelor suferind de insuficienta toroidiana sau ovariana si celor suferinzi de oboseala. Nu poate fi luata decat cu avizul medicului de catre hipertiroidieni. Este contraindicata suferinzilor de diabet zaharat, obezitate, ateroscreloza avansata, alergie la miere sau la frunzele de nuc.
Se poate pastra 2-6 ore la temperatura camerei sau maxim o saptamana la frigider, dar este de preferat sa se consume cat mai proaspata.
Sursa: „Mierea si sanatatea”, Dr. Nic. N. Mihailescu
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Citeste si:
Cura de 7 zile cu usturoi si miere
Un antibiotic natural foarte puternic – turmeric cu miere
Sirop de tuse de casa cu miere si uleiuri esentiale
Picaturi de tuse homemade cu miere si uleiuri esentiale
10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre mierea de Manuka
Tratamente cu miere pentru tuse. 3 retete eficiente
Cea mai buna miere pentru copii. Sanatate pe alese
Slabeste usor vara asta cu bautura cu miere, lamaie si scortisoara
Ce miere sa consumi in functie de afectiunea pe care o ai
Ce afectiuni poti trata cu nuci si miere
32 de remedii cu miere. Leacuri pretioase adunate din strabuni
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: