Anul trecut, Fundatia Loki Schmidt din Germania, a ales ca macul de camp sa fie declarat „Floarea anului”. Potrivit acesteia, macul este reprezentativ pentru pierderea diversitatii colorate in agricultura. Planta creste in mod obisnuit in lanurile de cereale, iar fiecare floare de mac produce aproximativ aproximativ 2,5 milioane de boabe de polen, oferind insectelor o sursa importanta de hrana.
Infuzia se prepara dintr-o lingurita de petale, peste care se toarna 250 g apa clocotita. Ceaiul se bea caldut, in cursul unei zile, indulcit cu miere de albine. Este bine ca la acest ceai sa se combine si flori de tei, frunze de patlagina, de nalba, cimbrisor, pentru a-i mari efectul medicinal.
Macul alunga durerile de cap. Petalele uscate de mac ajuta la reducerea intensitatii nevralgiilor, putand fiind administrate sub forma de ceai, infuzie, tinctura, siropuri sau capsule.
Extern, infuzia din petale de mac se foloseste impotriva ridurilor si sub forma de gargara pentru faringite si angine. De asemenea, cu ceai din petale de mac se fac spalaturi oculare in caz de blefarita. De asemenea, cu petale proaspete de mac, oparite, se pot face cataplasme calde care se pun pe abcesele dentare.
Vezi si Rapita – Beneficiile plantei care a umplut campurile Romaniei
Sfat!
Este important sa nu se utilizeze in terapii alte specii de mac, mai putin cunoscute. Specialistii recomanda multa precautie in administrarea infuziei de flori de mac si a macului in general, deoarece pot aparea complicatii grave. Din acest motiv, administrarea infuziei si a altor tratamente se va face numai sub controlul specialistului.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Macul de camp. Beneficii pentru sanatate si frumusete cu petale de mac […]
[…] Vezi si: Macul de camp. Beneficii pentru sanatate si frumusete cu petale de mac […]
[…] Vezi si: Macul de camp. Beneficii pentru sanatate si frumusete cu petale de mac […]