Limoncello. Cum prepari cel mai bun lichior de lamaie

Limoncello (lichior de lamaie) este o bautura originara din sudul Italiei, fiind considerata de italieni cea mai buna bautura de casa.
In ciuda aparentelor, limoncello nu contine deloc suc de lamaie, ci doar cojile acesteia.

Limoncello se prepara destul de simplu, dar iti trebuie multa rabdare, deoarece presupune un macerat al ingredientelor.

Limoncello – Reteta

Pentru prepararea acestui lichior, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 9 lamai
  • 450 g zahar
  • 700 ml votca
  • 800 ml apa plata

Preparare:

In primul rand, se spala cu atentie lamaile si se usuca bine pe un servet curat. Se curata lamaile de coaja, fara a decupa partea alba, apoi se pun intr-un borcan steril. Peste coji se toarna votca si se inchide borcanul ermetic. Se lasa la macerat timp de 1 saptamana, agitandu-se zilnic.

Separat, se prepara un sirop de zahar. Intr-o cratita se pune apa sa se incalzeasca, apoi se adauga zaharul. Se lasa focul mic, amestecand pana ce zaharul se dizolva, dupa care se opreste focul si se lasa siropul sa se raceasca (daca se foloseste miere de albine, aceasta se dilueaza in apa la temperatura camerei). Siropul racit se toarna peste celelalte ingrediente si se amesteca bine. Se inchide borcanul si se mai lasa la macerat pentru 1 saptamana. La final, se strecoara si se depoziteaza in sticle.

In Italia acest lichior de lamaie se consuma dupa masa pentru o mai buna digestie, sau ca o bautura racoritoare. De asemenea, datorita continutului ridicat de vitamina C, limoncello este benefic pentru sistemul imunitar si ajuta la alcalinizarea organismului.

Sfat:

Daca lichiorul de lamaie este prea tare, se mai poate adauga apa pentru a fi diluat, iar daca se doreste mai dulce, se poate adauga si putina miere de albine in plus.

Sursa foto: chatelaine.com

You may also like...