Lichior din petale de trandafiri si lavanda. Reteta

Stim cu totii ca lichiorurile din fructe sunt cele mai cunoscute, dar asta nu inseamna ca nu poti folosi si alte ingrediente speciale, cum ar fi petalele de flori si plantele aromatice. De exemplu, lichiorul din petale de trandafiri si lavanda este o bautura delicioasa, cu o culoare imbietaore, care pe langa mirosul si gustul minunat mai are si proprietati benefice in tratarea anumitor afectiuni.

Iata, mai jos, reteta delicioasa de lichior din petale de trandafiri si lavanda:

Lichior din trandafir si lavanda. Reteta

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • petalele de trandafiri (de la 4 flori)
  • flori de lavanda (6 varfuri de lavanda inflorite)
  • 100 g de zahar sau miere de albine
  • 600 ml alcool
  • putin zahar vanilat

Preparare:

Se recomanda ca florile sa fie culese dimineata devreme, insa nu in ziua care urmeaza dupa ploaie.

Se aleg petalele si se inlatura partile albe si galbene de la capete. Se spala cu apa rece si se zvanta bine. Apoi, se pun toate ingredientele intr-o sticla, inchisa ermetic. Se amesteca bine si se lasa la macerat timp de 1 luna, la un loc uscat si intunecos, agitandu-se ocazional. Dupa 1 luna, alcoolul parfumat se strecoara prin tifon dublu, se trage la sticle, se sigileaza si se depoziteaza la loc racoros, uscat si intunecos. Acest lichior se poate consuma imediat sau se poate lasa 8 luni in beci sa se matureze.

Specialistii spun ca preparatele pe baza de trandafiri si levantica au rolul de a calma corpul si mintea, fiind un bun remediu in tratamentul migrenelor, cefaleei si in stari de anxietate. 

You may also like...