Atat vinul, cat si lichiorul sunt doua bauturi alcoolice cunoscute si consumate in intreaga lume. Ambele bauturi contin alcool, insa exista o diferenta; vinul are un continut mai scazut de alcool, in timp ce lichiorul are un continut ridicat de alcool. Daca nu ati pregatit niciodata lichior de struguri, acum este momentul sa o faceti. Aromat si gustos, acesta poate fi diluat cu apa minerala sau gin.
Lichior de struguri rosii – Reteta
Pentru a prepara acest lichior, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 0,5 kg struguri rosii
- 0,5 l alcool rafinat
- 300 g zahar
- 300 ml apa
- 1 baton de scortisoara
- 2-3 cuisoare
Lichior de struguri rosii – Mod de preparare:
Pentru inceput, se spala strugurii bine, apoi se scot boabele de pe ciorchine si se asaza pe un prosop de hartie. Dupa ce s-au scurs de apa, se pun intr-un borcan si se apasa cu o lingura de lemn, cat sa crape coaja, apoi se adauga cuisoarele, batonul de scortisoara si o jumatate din cantitatea de zahar, precum si alcoolul.
Se acopera borcanul si se lasa ingredientele la macerat pentru cel putin 2 saptamani, intr-o incapere intunecoasa si racoroasa, agitand borcanul din cand in cand. La final, se strecoara lichiorul si se amesteca cu un sirop de zahar (300 ml apa, 150 g zahar) racit.
Acest lichior de struguri rosii se depoziteaza in sticle sterile si se lasa cel putin 1 saptamana inchis ermetic, inainte de a se consuma.
Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.
Atentie!
Deoarece lichiorul are un continut ridicat de alcool, trebuie consumat cu moderatie, deoarece poate provoca efecte adverse asupra sanatatii.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Lichior de struguri rosii. Reteta italieneasca […]