5.5 C
București
luni, martie 25, 2024

Must la congelator – Cea mai simpla metoda de conservare fara adaos de chimicale

Stiai ca poti pune must la congelator pentru a-l conserva? Sucul de struguri sau mustul asa cum e cunoscut el in termeni populari, este un produs foarte bun, apreciat si de nutritionisti, care dincolo de gustul minunat contine si o multime de microelemente folositoare organismului.

Putem sa ne bucuram de sucul de struguri nu doar in anumite perioade ale anului, ci oricand dorim daca vom conserva must la congelator, fara conservanti.

Must la congelator – cum se face conservarea

Mustul trebuie mai intai lasat la limpezit circa 24-48 de ore, intr-o zona racoroasa cu temperatura ce nu depaseste 10 grade Celsius. El se depoziteaza in sticle sau recipiente ce trebuie lasate 10-15% libere cel putin pentru ca la inghet mustul se va dilata si risca sa explodeze.

Dupa cele 2 zile de limpezire, puteti pune mustul in sticle si apoi la congelator. Cand o sa vreti sa consumati din mustul conservat la congelator, scoateti o sticla din congelator si o lasati la temperatura camerei. Aveti insa mare grija.

Mustul congelat nu trebuie decongelat rapid, cu apa calda sau in preajma caloriferului sau oricarei sursa de caldura. Sticlele se pot sparge sau mustul poate intra in fermentatie si produce presiune uriasa in sticla. Riscati ca atunci cand veti deschide capacul sa se imprastie continutul pe toti peretii incaperii.

Partea buna este ca daca puneti must la congelator, o sa va bucurati de toate calitatile acestuia pentru ca la temperaturi scazute fermentatia acetica sau alcoolica nu se mai produce.

Un alt sfat foarte important este ca atunci cand pui sticlele la congelator sa nu fi inceput deja procesul de fermentatie.

Must la congelator – care sunt beneficiile bauturii magice

Mustul e cu adevarat o bautura magica pentru ca are un gust placut, un nivel de alcool destul de scazut, dar si o multime de beneficii pentru sanatate. Mustul poate fi baut in siguranta si de copii sau soferi pentru ca nu contine alcool inainte de a fermenta.

Dupa 3-4 zile mustul poate ajunte la 4% alcool, concentratia urmand sa creasca pe masura ce procesul de fermentatie continua si pe masura ce zaharul se transforma in alcool.

Printre cele mai mari beneficii ale mustului este ca are polifenoli si antioxidanti care blocheaza efectele radicalilor liberi, cei care sunt responsabili de imbatranirea celulelor.

Polifenolii din compozitia mustului reduc discul de formare a cheagurilor de sange si blocarea arterelor, accelereaza tranzitul intestinal, trateaza constipatia.

Mai mult, un simplu pahar de must contine compusi benefici pentur sanatatea sistemului cardiovascular, previne degenerarea maculara si desi contine mult zahar, e benefic in curele de slabire pentru ca e bogat in resveratrol care are rol important in prevenirea obezitatii.

Daca toate cele enumerate mai sus nu te-au convins, iti mai spune si ca mustul curata colonul si e benefic pentru curele de detoxifiere, contine cantitati mari de vitamina A, vitamina B1, Vitamina B2 si minerale, reduce retentia de apa, e energizant si stimuleaza puternic sistemul imunitar.

Lichior de struguri rosii. Reteta italieneasca

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole