Lichior de macese. Reteta si beneficii

Cercetarile arata ca aproape toate substantele necesare organismului nostru se gasesc intr-un fruct de maces. Macesele, aceste fructe mici si rosii, cu gust dulce- acrisor, sunt considerate un remediu universal, care trateaza si previne aparita multor afectiuni. Macesele pot fi consumate in diverse moduri, dar una dintre cele mai placute forme este lichior de macese.

Lichior de macese – Reteta

Ingrediente:

  • 500 g boabe de macese
  • 1,250 kg zahar
  • 1 sticla de tuica

Mod de preparare:

Macesele, spalate si zvantate, se taie in doua si se zdrobesc, apoi se pun intr-un vas de sticla pana la gura lui, iar deasupra se toarna tuica in care a fost dizolvat zaharul.

Amestecul se lasa timp de 2-3 saptamani la temperatura camerei, apoi se strecoara si se pune in sticle. Se inchid ermetic si se lasa in camera, pentru cel putin inca 4 saptamani, inainte de a fi consumat.

Ce beneficii are lichiorul din fructe de macese

Acest lichior nu doar ca este delicios, dar este si un bun tonifiant si reconfortant. Aceasta bautura este recomandata in special la schimbarile de anotimpuri, atunci când temperaturile variază brusc si organismul devine mai sensibil. Totodata, nu trebuie sa uitam ca macesele asigura o buna protectie in fata microbilor si a virusilor.

Vezi si: Marmelada de macese, desertul care te energizeaza

Vezi si: Remedii pentru frumusete cu macese

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...