Lichior de alune de padure. Reteta sanatoasa cu iz de toamna

Lichior de alune de padure. Am vorbit si AICI depre ce beneficii au alunele de padure, insa putini sunt cei care stiu ca pana si lichiorul de alune de padure are numeroase virtuti terapeutice.

Pe vremuri, aceasta bautura era recomandata celor care sufereau de astm, tuberculoza, tulburari musculo-scheletice si probleme ale pielii. Totodata, cei care au fost diagnosticati cu boli oncologice (diverse tipuri de cancer) si boli de inima au observat o imbunatatire a starii de sanatate dupa un tratament cu acest lichior. Totusi, inainte de a incepe un tratament cu aceasta bautura, trebuie sa respecti dozele recomandate de un specialist.

Lichior de alune de padure – Reteta

Ingrediente necesare:

  • 250 g alune proas­paete si curatate de coaja
  • 700 ml rachiu (de preferat de pere)
  • 1 baton de vanilie (taiat in lung)
  • 3 seminte de cardamom zdro­bite intr-un mojar
  • 100 g miere
  • 125 ml apa calda

Mod de preparare:

Intr-un borcan, se pun alunele curatate se taie marunt, rachiul si mi­rodeniile. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat timp de 1 luna, agitandu-l zilnic. Se tine in­tr-un loc unde poate primi suficienta lumina. La final, se strecoara si se dizolva mierea in apa si se amesteca cu depu­nerile. Se toarna lichiorul in sticle si se mai deschide dupa o luna.

Vezi si: Lichior Amaretto – O bautura scumpa, dar usor de preparat

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...