13 C
București
joi, aprilie 4, 2024

Lemnul dulce. Planta care te infrumuseteaza si te insanatoseste

Lemnul dulce este o planta utilizata pentru proprietatile sale de mii de ani. Se utilizeaza doar radacina care, pe langa gustul sau foarte dulce, este si un puternic stimulent al sistemului imunitar si hormonal.
Radacina acestui lemn dulce secreta hormoni vegetali cu efecte estrogene, avand rolul de a te infrumuseta si pentru a te insanatosi.

Lemnul dulce – Cele mai importante actiuni terapeutice:

Lemnul duce este foarte eficient in tratarea tusei uscate, iritativa si  in bronsita

Se face gargara cu infuzie combinata de lemn dulce si se beau 1-2 cani din acest preparat pe zi. Tratamentul se face vreme de 10 zile si are efecte exceptionale de calmare a tusei, de eliberare a cailor respiratorii de secretii si de marire a capacitatii de autoaparare a organismului.

Te apara de gripa si raceala

Atunci cand sistemul imunitar este slabit si suntem predispusi la raceli si gripe, o cura cu extract de lemn dulce este excelenta. Se administreaza cate 8 capsule de extract de lemn dulce, vreme de 10-20 de zile, pentru a creste capacitatea de lupta a organismului contra infectiei gripale. Daca raceala este deja instalata, se iau cate 10 capsule pe zi, pana la disparitia simptomelor.

Atenueaza simptomele premenopauzei si menopauzei

Lemnul dulce atenueaza simptomele ca: bufeurile, palpitatiile, starile de iritabilitate psihica sau de depresie si va impiedica instalarea osteoporozei, prolapsul uterin, atrofierea aparatului genital etc. Se administreaza sub forma de capsule, cate 6 pe zi. Vezi si: Lemnul Domnului. Ce proprietati terapeutice are micul arbust aromat

Previne si combate osteoporoza

Acesta favorizeaza asimilarea calciului si mentinerea densitatii osoase normale. Se face un tratament cu tinctura de lemn dulce timp de de 3 saptamani, dar cu 2 saptamani de pauza. Se ia cate o lingurita diluata in jumatate de pahar de apa, de 3 ori pe zi.

Consuma lemn dulce cand suferi de sindromul ovarelor polichistice

Tratamentul se tine o luna, timp in care se administreaza zilnic doze scazute de extract de lemn dulce (cate 4-6 capsule pe zi).

Amenoree (lipsa menstruatiei)

Lemnul dulce contine un complex de substante care scad nivelul testosteronului si cresc nivelul hormonilor estrogeni, declansand menstruatia. Se iau cate 100 mg extract de lemn dulce pe zi, in cure de 2 saptamani, urmate de alte 7 zile de pauza, dupa care administrarea se poate relua.

Hepatita virala de tip A, B, C

Numeroase cercetari arata ca tratamentul cu lemn dulce duce la stagnarea hepatitelor virale. Se administreaza pulbere de lemn dulce: o jumatate de lingurita de 4 ori pe zi, in cure de 15 zile, cu 10 zile de pauza.

Gastrita hiperacida, ulcerul gastric si duodenal

In cazul acestor afectiuni, planta se administreaza sub forma de pulbere: jumatate de lingurita, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Reumatism

Tinctura de lemn dulce stimuleaza productia de hidrocortizon de catre corp, substanta care reduce rapid inflamatia tesuturilor. Se administreaza 3-4 lingurite pe zi de tinctura, in cure de 3 saptamani, cu 10 zile pauza.

Ajuta la cresterea sanilor

Dupa doar 2­-4 saptamani de administrare, circumferinta bustului se mareste cu aproximativ 3-­5 centimetri. Efectele capsulei cu extract de lemn­ dulce nu sunt permanente (ele dureaza de la o luna, la jumatate de an, rareori mai mult). Totusi, ele pot fi obtinute din nou, prin repetarea curei, asa incat sa se ajunga la o anumita constanta. Se administreaza cate 6-­10 capsule cu extract de lemn ­dulce pe zi, pe o perioada de 4 saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza, dupa care administrarea se poate relua.

Catifeleaza pielea si o fortifica

Dupa baie, pielea se unge, cu miscari usoare ale palmelor, cu ulei de lemn dulce. De asemenea, extractul uscat de lemn ­dulce se administreaza sub forma de capsule, din care se iau cate 6­-8 pe zi, in cure de 6 saptamani, urmate de alte 3-4 saptamani de pauza, dupa care administrarea se poate relua.

Lemnul­ dulce te reintinereste

Acesta este cu siguranta planta cu cele mai bune surse de substante vegetale estrogene. Atat tinctura, cat si extractul uscat de lemn dulce si-au dovedit eficienta in acest sens. Se fac de 3­-4 ori pe an cure in care se administreaza zilnic 3-­4 lingurite de tinctura sau 800 mg de extract de lemn ­dulce. Un tratament dureaza 1 luna.

Iata mai jos diferite moduri de preparare si administrare a lemnului dulce:

Pulberea:

Pulberea se obtine prin macinarea fina, cu rasnita electrica, a radacinilor uscata. Aceasta se depoziteaza in borcane inchise ermetic, in locuri ferite de lumina. Se administreaza cate o jumatate de lingurita, de 3-4 ori pe zi, in cure cu o durata de 2 saptamani.

Infuzia combinata:

Se obtine prin punerea la macerat a 3-4 lingurite de lemn dulce, intr-o cana cu apa, timp de 12 ore, dupa care se filtreaza. Extractul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa se opareste cu inca o cana cu apa clocotita si se lasa sa se raceasca. Dupa racire, infuzia se filtreaza, iar in final se combina cele doua extracte, obtinandu-se astfel un preparat ce poate fi folosit atat intern, cat si extern.

Tinctura:

Tinctura se obtine prin macerarea a 10 linguri de planta maruntita, in jumatate de litru de alcool de 70 de grade, vreme de 2 saptamani, intr-un borcan inchis ermetic. La final, continutul borcanului se filtreaza prin tifon, iar tinctura se trage in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza cate o lingurita de tinctura, diluata in jumatate de pahar de apa, de 3-4 ori pe zi.

Extract de planta:

Extractul se obtine din tinctura de lemn dulce, din care se evapora complet alcoolul, ramanand o pulbere fina, dulce si concentrata in principii active. Acest extract contine de 10 ori mai multe principii active decat simpla pulbere de lemn dulce. De asemenea, se pot folosi si sub forma unor capsulele.

Contraindicatii:

O cura nu trebuie sa dureze mai mult de 4, maximum 6 saptamani, urmate de 2-3 saptamani de pauza. Persoanele care au probleme cardiace si care consuma lemn dulce trebuie sa utilizeze si suplimente pe baza de potasiu. Totodata, planta nu este recomandata in cantitati mari, deoarece poate produce efecte adverse (hipertensiunea arteriala, valori mici ale potasiu in sange, slabiciune).

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole