KFC se pregateste sa introduca in meniu un preparat total neasteptat

KFC-se-pregateste-sa-introduca-in-meniu-un-produs-neasteptat

Daca poftiti la niste nuggets de pui, poate va intereseaza unele printate 3D de la KFC.

Lantul de restaurante fast-food a anuntat oficial ca este parteneriat cu un laborator de cercetare rus, 3D Printing Solutions, ce vrea sa dezvolte noua tehnologia a ceea ce numeste „carnea viitorului”. Sau, cu alte cuvinte, carne de pui produsa in laborator.

Nu numai ca acesta va fi primul de acest fel, dar preparatele de pui vor arata si vor avea acelasi gust cu puiul original de la KFC. Productia de pui tiparit 3D este, de asemenea, mai ecologica decat carnea standard, informeaza mashable.com.

Dar, cum este posibil acest lucru?

Potrivit comunicatului de presa, 3D Bioprinting Solutions lucreaza la „dezvoltarea tehnologiei de bioprintare aditiva folosind celule de pui si material vegetal, care sa ii permita sa reproduca gustul si textura carnii de pui”.

Prin metoda de bioprinting, se incorporeaza in continuare aceiasi micronutrienti care se obtin din consumul de pui, dar fara a include o multime de aditivi folositi in agricultura traditionala. Deci, puteti fi sigur ca este mult mai sanatos pentru dumneavoastra. De asemenea, este mai etic, avand in vedere ca niciun animal nu este ranit in acest proces.

De asemenea, comunicatul citeaza un studiu realizat de American Science Science & Technology Journal care afirma ca „tehnologia cresterii carnii din celule are un impact negativ minim asupra mediului, permitand reducerea consumului de energie cu mai mult de jumatate, reducand emisiile de gaze cu efect de sera cu pana la 25 de ori mai mici si folosind cu pana la 100 de ori mai putin teren pentru productia traditionala de carne bazata pe ferma.”

Trebuia sa existe un restaurant care sa-si creeze propria versiune a unui produs alternativ din carne si se pare ca KFC face primul salt. Dar este important de mentionat ca KFC mentioneaza ca puiul tiparit 3D este format din material vegetal si celule de pui.

Alte restaurante, precum Impossible Foods and Beyond Meat, pe de alta parte, sunt 100% pe baza de plante. Deci, daca sunteti vegetarieni, veti dori probabil sa faceti niste cercetari inainte de a comanda noile produse KFC.

Noile produse KFC printate 3D vor fi gata in toamna acestui an

In plus, in timp ce laboratorul de cercetare are grija de lucrurile stiintifice, KFC il acopera din punct de vedere al ingredientelor. Lantul va furniza toate ingredientele sale de pana acum, cum ar fi condimentele si painea, pentru a oferi produselor tiparite 3D acel bine cunoscut impact KFC.

Desigur, asta va necesita un test pe care sa-l confirmati. S-ar putea sa fie nevoie sa asteptam un timp. KFC spune ca produsul final va fi primit in toamna anului 2020 la Moscova – fara sa anunte cand ne putem astepta sa ajunga in meniurile din S.U.A. si celelalte tari.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...