Infuzia cu leurda. Leurda, denumita in popor si usturoi salbatic, are in compozitia sa chimica aceleasi componente cu ale usturoilului, predomina sulfura de alil, carotenoizi, vitaminele A si C, levuloza, ulei eteric si saruri minerale de calciu, fier, fosfor, natriu si cupru.
Leurda are virtuti antiscorbutice, depurative, diuretice si tonificatoare, fiind recomandata in avitaminoze. Este si un agent eficient de curatire a organismului, a tractului gastro-intestinal si nu numai. Aceasta ajuta si in reglarea activitatii rinichilor, precum si in activarea si reactivarea activitatii intestinale.
Din punct de vedere medicinal, importante sunt frunzele, din care se prepara o infuzie.
Iata mai jos cum se prepara infuzia cu leurda si ce beneficii are pentru sanatatea noastra:
Infuzia cu leurda se prepara astfel: peste 10 g de frunze tocate marunt se toarna 250 ml apa clocotita si se lasa la infuzat jumatate de ora, dupa care se strecoara si poate fi baut. Se recomanda 3 cani pe zi, inainte de fiecare masa, vreme de 3 saptamani.
Infuzia cu leurda te scapa de astenia de primavara si asigura un somn linistit.
Infuzia cu leurda reprezinta un bun adjuvant in tratarea afectiunilor cardiace, prin actiunea sa hipotensiva, si in arterioscleroza, prin scaderea concentratiei colesterolului „rau” (LDL) din organism.
Consumata cu regularitate, aceasta infuzie ajuta la vindecarea bolilor aparatului digestiv si combate viermii intestinali (limbricii, oxiurii si alte specii parazitare). In cazul oxiurilor, care pe timp de noapte tind sa migreaze si ies din anus, se vor face si bai de sezut cu infuzie de leurda, seara si dimineata.
Precautii si contraindicatii
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: