7.1 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Gogosari umpluti cu conopida. Reteta traditionala de muraturi

Muraturile nu trebuie sa lipseasca de pe mesele romanilor si se stie ca nicio reteta nu este mai buna ca cea de la mama sau bunica de acasa. Daca vrei sa incerci anul acesta sa faci chiar tu, ti-am pregatit o reteta de gogosari umpluti cu conopida, o reteta in care legumele raman tari, dulci si acrisoare.

Gogosari umpluti cu conopida. Reteta

Ingrediente necesare pentru un borcan de 3 litri:

  • 1,5 kg gogosari (circa 10-11 gogosari de marime medie)
  • 500 g conopida
  • 1,2 litri de apa
  • 250 ml otet de 9°
  • 250 g zahăr
  • 90 g sare
  • 1 lingura rasa boabe de piper negru
  • 1 lingura rasa boabe de mustar
  • 1 radacina de hrean proaspat, curatat si taiat in bastonase
Mod de preparare gogosari umpluti cu conopida:

In primul rand trebuie sa spalam si sa curatam de cotoare si seminte gogosarii si ii punem cu gura in jos la scurs. Spalam conopida bine sub jet de apa si ii desprindem buchetele. O timem o jumatate de ora in apa cu otet sa iasa toate impuritatile din ea. Dupa trecerea timpului o scoatem din apa si o lasam la scurs. Vezi si: Boabele de muștar alb. Ce beneficii au bobițele pe care le folosim de obicei la muraturi

De asemenea, nu trebuie sa uitam nici de borcane, care trebuie sa fie foarte bine spalate, sterilizate. Acestea fiind spuse, incepem sa umplem gogosarii cu buchetele de conopida pana terminam de umplut toti gogosarii, apoi se pun in borcan, inghesuindu-i bine si aranjand printre ei betisoare de hrean.
Se pun pe foc apa, otetul si zaharul, adaugand de la inceput si piperul si boabele de mustar. Se da intr-un clocot scurt si chiar la final se adauga restul de sare, dupa gustul fiecaruia. Cu acest lichid fierbinte se umple borcanul cu gogosari si se inchide imediat cu un capac potrivit.

Borcanele cu gogosari se pastreaza intr-o camara racoroasa si intunecata, cu gura in jos, iar dupa aproximativ o saptamana, acestia sunt deja buni de consum.

Pofta buna!

Sursa: retetecalamama.ro

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole