1.6 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Ghimbirul confiat, „pastila” dulce si sanatoasa

Ghimbirul este folosit adesea ca un condiment in alimentatia noastra, dar trebuie stiut ca are si foarte multe calitati terapeutice. Acesta poate fi consumat crud, maruntit, sau uscat, sub forma de pulbere si are o aroma placuta, un gust iute si racoritor. Totodata, se foloseste in ceaiuri, limonada, compot si multe alte deserturi si combinatii de condimente, insa astazi ne-am gandit sa-ti aratam ghimbirul confiat.

Ghimbirul confiat este un desert delicios, dar si extrem de sanatos. Preparat in acest mod, copiii il vor adora. Specialistii din domeniul sanatatii sunt de parere ca acesta este o “pastila” eficienta impotriva racelii si a durerilor in gat.

Ghimbir confiat – Reteta

Cu ajutorul zaharului, ghimbirul confiar rezista mai mult timp, fiind si o gustare dulce care poate fi luata oriunde cu tine.

In primul rand, trebuie sa stii ca pentru a confia ghimbirul ai nevoie de rabdare. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

  • 500 g radacina proaspata de ghimbir
  • 750 g zahar
  • 1 l de apa
  • 1 lamaie

Mod de preparare:

Se alege o radacina de ghimbir proaspata, suculenta, se spala bine si se curata de coaja.

Se taie ghimbirul in feliute subtiri sau cubulete mici. Separat, se pune intr-o oala, pe foc, apa, zaharul si felii de lamaie. Cand incepe sa clocoteasca se adauga si feliile de ghimbir si se mai lasa la fiert (30 de minute), fara capac, la foc mic, pana devin sticloase.

Cand ghimbirul a devenit sticlos si apa este aproape complet evaporata, se ia vasul de pe foc si se strecoara.

Cand bucatile de ghimbir se racesc, se dau prin zahar tos si se intind pe hartie de copt sau pe un gratar, la uscat.

Pastram pana la utilizare intr-un vas inchis ermetic, la rece – nu la frigider. Ghimbirul confiat poate fi pastrat pana la 3 luni.

Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.

Ghimbir confiat – Beneficii

Ghimbirul este bogat in vitamine si minerale, proteine, carbohidrati si fibre alimentare. Ghimbirul are efecte analgezice, sedative si antitermice. Uleiurile din planta favorizeaza miscarea muschilor tractului gastrointestinal, contribuind la functionarea buna a digestiei. Ajuta la digerarea mâncarurilor grase, reduce inflamatiile cailor respiratorii, reducând simptomele respiratorii .

Ghimbirul confiat este un bun remediu in cazul racelilor sau pentru calatoriile lungi cu masina sau avionul. De asemenea, dupa o masa bogata in grasimi, acest preparat ajuta la calmarea stomacului.

Atentie! Ghimbirul confiat trebuie consumat cu moderatie. Desi ghimbirul este foarte sanatos, confiat, acesta contine mult zahar. Va recomandam sa cititi si acest articol: Nu consumati ghimbir daca aveti una din aceste 4 conditii de sanatate!

Cititi si:

Bautura cu ghimbir si turmeric pentru curatarea ficatului si invingerea oboselii

Tinctura de ghimbir. Cum se prepara si in ce afectiuni este recomandata

Consuma ghimbir timp de o luna si vezi ce se intampla in organismul tau!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole