Bautura cu ghimbir si turmeric pentru curatarea ficatului si invingerea oboselii

Daca nu ai auzit pana acum de laptele auriu, este timpul sa afli cum sa combati oboseala cronica cu o simpla bautura. Acest amestec de condimente si ulei si lapte de cocos este o sursa bogata de nutrienti si ofera extrem de multe beneficii pentru sanatate.

O bautura pentru a uita de oboseala

Se poate bea pe durata intregii zile, dar cei mai multi oameni prefera sa o bea dimineata pe stomacul gol si seara inainte de culcare. Bautura mai poarta numele si „lapte de turmeric” si se crede ca este o reteta ayurvedica veche folosita pentru relgarea zaharului din sange si reducerea inflamatiilor.

Bautura este un amestec de ulei si lapte de cocos, turmeric, radacina de ghimbir si piper negru. Se poate indulci cu miere.

Turmericul este ingredientul principal si are numeroase proprietati medicinale. Este un aliment de baza in tratamentul naturist al unor boli precum: dureri de oase si articulatii, boli de ficat, afectiuni ale pielii, boli respiratorii, probleme gastrointestinale si artrita. Se foloseste pentru functionarea optima a organismului in general, iar proprietatile sale antiinflamatorii si antimicrobiene trateaza inflamatiile din cadrul bolilor cronice si autoimune.

Studiile au mai aratat ca turmericul trateaza alergiile si intolerantele, previne bolile cognitiv-degenerative precum Alzheimer si dementa, trateaza depresiile, ajuta la curatarea ficatului de toxine prin neutralizarea radicalilor liberi.

Ghimbirul are proprietati antiinflamtorii puternice, ajuta in durerile menstruale si reumatoidale, ajuta digestia si trateaza racelile rapid.

Laptele de cocos este bogat in vitamina B, magneziu si acizi grasi si este excelent pentru durerile de articulatii si curele de slabire.

Uleiul de cocos stimuleaza sistemul imunitar, ajuta digestia, este foarte nutritiv pentru piele, previne bolile de rinichi si ficat.

Cum se prepara bautura „laptele de turmeric”

  • 1 lingurita de turmeric
  • o bucata mica de radacina de ghimbir curatata si rasa
  • 1 lingurita de ulei de cocos
  • 2 cani de lapte de cocos sau alt lapte
  • un praf de piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita de miere
  • jumatate de lingurita de scortisoara

Se pun toate ingredientele intr-o craticioara, se fierb timp de 5 minute si se bea imediat. Mierea se pune la final si este optional.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...