Ghimbirul provine din Asia si India si este utilizat de mai bine de 5000 ani pentru proprietatile sale deosebite. Acesta poate fi consumat crud, maruntit, sau uscat, sub forma de pulbere si are o aroma placuta, un gust iute si racoritor. Se foloseste in ceaiuri, in limonada, in compot, in budinci, in biscuiti dar si in multe alte deserturi si combinatii de condimente pentru carne, inclusiv peste.
Limonada cu ghimbir, numita si gingerata are efecte detoxifiante si racoritoare. Pentru a o prepara ai nevoie de o bucatica de ghimbir proaspat ras, zeama de la o lamaie, jumatate de lingura de miere. Toate se amesteca bine si sun pun intr-un litru de apa la rece timp de o ora. Se consuma cu tot cu ghimbirul sedimentat.
Iata ce beneficii are ghimbirul pentru sanatate:
- Ghimbirul este un puternic antioxidant care ajuta la relaxarea vaselor de sange, stimuland circulatia si calmand durerile.
- De asemenea, ghimbirul calmeaza spasmele si reduce flatulenta sistemului digestiv, dar este un remediu naturist excelent si impotriva greturilor asociate calatoriilor, sarcina sau mahmureala.
- Datorita proprietatilor antiinflamatorii, ghimbirul este recomandat si pentru prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare, cancerului, bolii Alzheimer sau artrita.
- Ghimbirul este și un anticancerigen puternic și in acelasi timp, amelioreaza durerile reumatice.
Nu foarte multa lume stie ca ghimbirul este un bun purificator si dezinfectant al apei de baut
Cand nu sunteti sigur de sursa apei, se fierbe o bucatica de ghimbir intr-un litru de apa timp de 5 minute. Se lasa intr-un vas acoperit 15-20 de minute. Se strecoara ghimbirul maruntit si se arunca, iar ceaiul rezultat se bea in loc de apa.
Si pentru ca tot am vorbit putin de dezinfectant si puterea condimentelor, iata un dezinfectant natural, folosit in Franta in timpul ciumei din anii 1628 si 1631 de patru talhari care jefuiau bolnavii de ciuma fara sa ia boala, caci se foloseau de un secret: un otet aromat cu care isi frecau mainile si fata.
Iata reteta talharilor, iar dezinfectantul se poate folosi cu succes in aplicatii externe:
-Aveti nevoie de: 40 g de pelin, 40 g rozmarin, 40 g salvie, 40 g menta, 40 g varnant, 40 g levantica, 5 g obligeana, 5 g scortisoara, 5 g cuisoare, 5 g nucsoara, 8 g usturoi, 10 g camfor, 40 g acid acetic cristalizat. Se macereaza in 2 litri jumatate de otet, timp de 2 saptamani, apoi se filtreaza si se utilizeaza ca dezinfectant extern. Vezi zi Ce se intampla cu corpul tau daca mananci timp de 1 luna ghimbir?
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] de ghimbir. Ghimbirul este o planta provenita din India. De la aceasta planta se folosesc radacinile foarte bine […]
[…] Ghimbirul ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine si la stimularea intregului organism. […]