Iti place dulcele, dar in acelasi timp vrei sa fie si sanatos? Atunci, pentru astazi, ne-am gandit sa va delectam papilele gustative cu o reteta de fursecuri de migdale raw vegana, un desert delicios care merge perfect alaturi de o cafea sau o ceasca cu ceai cald.
Fursecuri de migdale cu aromă de portocale – Reteta
Ingrediente :
- 450 g migdale
- 50 g stafide
- 6 curmale
- 3-4 linguri miere (dupa gust), sau alt indulcitor
- 3-4 lingurite aroma de portocale (pulpa uscata de portocala macinata la rasnita)
- cocoa nibs pentru decor (boabe de cacao sfaramate)
Mod de preparare :
Pentru inceput, se lasa migdalele cateva ore la in apa. Apoi, atat migdalele, cat si stafidele si curmalele se maruntesc in robot pana ajung de consistenta sfaramicioasa si omogena. Peste ele se adauga mierea, putin cate putin, si se mixeaza pana se leaga bine compozitia, iar la final se adauga si aroma de portocale.
La final, se intinde aluatul obtinut pe o foaie de copt, se fac forme, se presara boabele de cacao sfaramate si se asaza pe o tava de deshidrator.
Se pun la deshidratat timp de 2 ore, la temperatura de 48 grade C si inca 8-10 ore la temperatura de 41-42 grade C. Dupa 6 ore se intorc fursecurile pe cealalta parte si se elimina foaia de copt.
Aceste fursecuri ofera un plus de energie si nutrienti.
Toti stiu beneficiile migdalelor, daca nu…puteti accesa acest link: Cele mai importante 7 beneficii ale uleiului de migdale
Vezi si articolul: Cum sa faci faina de migdale si ce beneficii are
Vezi si: Biscuiti cu migdale albe si miere de salcam. Reteta lunii mai
Sursa: celestekgodwin.ro
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: