Biscuiti cu migdale albe si miere de salcam. Reteta lunii mai

Biscuitii crocanti cu migdale albe si miere de salcam sunt ideali de savurat dimineata langa o cana cu ceai. Reteta cu biscuiti pe care am pregatit-o pentru azi este foarte usor de preparat.

Pentru aceasta reteta am ales mierea de salcam pentru ca face parte din sortul de miere de calitate superioara, fiind cel mai solicitat, datorita aromei si gustului placut pe care il are. Mierea de salcam este un tip de miere parfumat, fin si delicios si reprezinta tipul de miere care se zahariseste cel mai greu, datorita continutului sau mai bogat in fructoza decat al altor tipuri de miere. De asemenea, are si o textura fina cu un gust placut, delicat, fiind sortimentul cel mai usor de asimilat si digerat de catre organism, oferind foarte multe beneficii, substante nutritive si bio-active, dar si multa energie.

Pe de alta parte, migdalele crude sunt o excelenta sursa de vitamina E si un puternic antioxidant.

Specialistii in nutritie sunt de parere ca biscuitii pot fi consumati de persoanele stresate si nervoase, acestia fiind un bun remediu.

Biscuiti cu migdale albe si miere de salcam – Reteta

Pentru a prepara acesti biscuiti, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 200 g miere de salcam
  • 200 g migdale albe
  • 400 g faina de grau integral
  • 2 oua
  • 250 g unt
  • 5 g pudra de nucsoara
  • 15 g de scortisoara
  • 1 lingurita de praf galangal
  • coaja unei lamai organice

Mod de preparare

Se bat ouale cu mierea pana cand se fac spuma, apoi se adauga toate celelalte ingrediente. Se framanta un aluat, dupa care se infasoara intr-o folie si se lasa sa se odihneasca in frigider jumatate de ora sau chiar peste noapte. La final, se intinde  aluatul la o grosime de 5 mm si se taie in formele dorite.

Biscuiti cu migdale albe si miere de salcam se coc la 180 grade C, timp de 10-15 minute.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...